Notes de premsa
El projecte de transformació digital de l'Ajuntament de Reus, exemple de bona pràctica en polítiques de gestió del temps
L'Ajuntament de Reus explicarà el seu projecte de transformació digital de l'administració i el seu impacte en la gestió del temps per part de la ciutadania al Time Use Week, un esdeveniment global dedicat a promoure el coneixement i inspirar casos pràctics en polítiques de temps.
El dijous, 24 d'octubre, l'Ajuntament participarà a la taula rodona “Experiències en la implementació de Polítiques pel dret al Temps al Camp de Tarragona" dins del programa de la setmana en la qual investigadors, institucions, organitzacions socials, econòmiques i ciutadanes d'arreu del món participen per fomentar el diàleg en diversos camps d'expertesa i experiències, amb l'objectiu de millorar l'organització social del temps.
La Time Use Week està coorganitzada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Barcelona Time Use Iniciative.
La taula rodona en la que participarà l'Ajuntament de Reus serà el dijous, 24 d'octubre, a les 10:30h a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat (carrer Major, 14, Tarragona).
Montserrat Flores, regidora de Bon Govern, Transparència i Participació, afirma que “l'impacte en la gestió del temps per part de la ciutadania suposa una altra dimensió de l'aposta de l'Ajuntament de Reus per la transformació digital. Una aposta que comporta la millora permanent tant del funcionament dels serveis com de l’optimització dels recursos; i busca agilitzar les tramitacions de la ciutadania amb criteris d'eficiència i estalvi de temps i recursos, i amb un impacte diferenciat per gènere que contribueix a la millora de la igualtat en els usos del temps”.
L'Ajuntament de Reus, lider en transformació digital
L'Ajuntament de Reus és lider del país en transformació digital i govern obert. Així ho reconeix el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) en la IX edició dels Reconeixements Administració Oberta que va atorga el passat mes de juliol. Els guardons destaquen el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública. La ciutat de Reus encapçala la classificació en la categoria d'ajuntaments de municipis de més de 50.000 habitants, empatada amb Lleida amb 89 punts sobre 100.
Aquest reconeixement públic avala la línia de treball de l’Ajuntament de Reus durant els últims anys d’obertura cap a la ciutadania i foment de les relacions electròniques. Des de la primera edició dels premis, Reus ha estat en el top 10 de la seva categoria. En la IX edició, encapçala la classificació.