Notes de premsa

Els alumnes de tretze centres educatius de la ciutat fan escoltar el seu crit contra el canvi climàtic al Mercadal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 24/10/2023

Els crits i les consignes contra el canvi climàtic s’han pogut escoltar avui, 24 d’octubre de 202,  al matí a la plaça del Mercadal de Reus. Amb motiu del Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic, uns 600 alumnes procedents de tretze centres educatius de la ciutat han participat d’una diada reivindicativa animant a la població a augmentar la consciència ambiental i aturar el canvi climàtic amb petites accions quotidianes del dia a dia. L’activitat s’ha impulsat des del Programa d’Educació Ambiental Reus 2030 que promou la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació.  

Alumnes de les escoles Isabel Besora, Pare Manyanet, Sant Josep, la Presentació, Misericòrdia, Els Ganxets, Montsant, Maria Cortina,  Lycée Français, General Prim i els Instituts Baix Camp, Roseta Mauri i Gabriel Ferrater han recorregut els carrers des dels seus centres fins la plaça del Mercadal portant cartells que s’havien elaborat a les aules a partir d’un treball previ de debat i exposició de continguts didàctics sobre el canvi climàtic.

Als cartells s’han pogut llegir missatges com ‘Estem a temps de salvar el món’, ‘El canvi climàtic depèn de tu’ ‘For a good world, for a good life’ o ‘Stop canvi climàtic’ per animar a la població a augmentar la consciència ambiental i aturar el canvi climàtic amb petites accions quotidianes del dia a dia.

Un cop a la plaça, els alumnes han llegit manifestos contra el canvi climàtic. Els escrits dels nois i noies han alertat de la contaminació, la sequera o la pèrdua de biodiversitat; han demanat el compromís social en la reutilització de productes, l’augment de la separació de residus o la disminució del consum d’aigua i energia per salvar el planeta i també el suport de les institucions i els polítics. 

Per cloure l'acte, el regidor cap de l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio i la regidora d’Educació, Pilar López, han dirigit unes paraules als alumnes participants, als quals han agraït i felicitat per la seva implicació en l’activitat, pel treball fet en l'elaboració de pancartes i manifestos i pel seu compromís amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

L’activitat s’emmarca en el Programa Municipal d’Educació Ambiental Escoles Reus 2030, l’eina que des de la regidoria de Medi Ambient es posa a disposició dels centres educatius de la ciutat per tal d’avançar plegats en la millora de cinc objectius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.