Notes de premsa

Els centres educatius de Reus recullen més de 1.000 kg de residus en el marc de l’activitat “Let’s Clean Up Europe”

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 5/05/2023

Alumnes de disset escoles de la ciutat de Reus, repartits en 23 grups, han participat en l’activitat Let’s Clean Up Europe, organitzada per la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus dins de l’acció a nivell europeu “Let’s Clean Up Europe”, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya. Els grups educatius han recollit en espais propers als seus centres com ara camins, barrancs, rieres i també alguns solars sense urbanitzar però amb accés públic 1.010,67 kg de deixalles. En concret, 45,2 kg de paper; 215,5 kg d'envasos; 182,15kg de vidre; 567,82 kg de rebuig que s'han estat pesat amb bàscules.

Han estat un total de 18 espais els espais que han estat netejats:la zona del barranc de Pedret al barri de la Immaculada i fins al darrera del Santuari de Misericòrdia, la zona nord del camí dels Cinc Ponts, Antic de Castellvell i del passeig de la Boca de la Mina, també la zona de darrera de Mas Iglèsies fins el que serà el nou baixador de Bellissens i la riera de l'Abeurada des de la urbanització Sant Joan, passant per sota de l'avinguda de Montblanc i fins a la via del tren a l'alçada del carrer Vilafranca. El tram de riera de l'Abeurada fins al carrer de la Sena es realitzarà dilluns de la mà del Lycée Français. De manera que podem dir que la riera més pròxima a a Reus ha estat batuda perquè sigui un espai lliure de residus.

Un cop feta la recollida, els alumnes, amb cartells i pancartes elaborades prèviament, s’han dirigit a la plaça de la Llibertat on s’ha fet recompte dels residus acumulats, per conscienciar de la quantitat de deixalles que llencem de forma incontrolada a la natura. També s’han exposat fotografies de les recollides, pancartes i murals elaborats pels alumnes amb missatges sobre la conscienciació de no abocar residus al medi natural. Els cartells elaborats es mantindran fins a la tarda a la plaça LLibertat.  

Durant l'acte i amb la col·laboració de Reus Net tots els residus recollits s'han portat també a la plaça Llibertat, per tal de visibilitzar i que fos una acció conscienciadora dels escolars cap a la ciutadania.

Els centres que han participat són l’Escola Joan Rebull; l’Escola Prat de la Riba; l’Escola Montsant; l’Escola Isabel Besora; l’Escola Puigcerver; l’Escola Misericòrdia; l’IES Baix Camp; l’IES Gaudí; l’IES Roseta Mauri; l’IES Domènech i Montaner; CEE Font del Lleó; l’Escola Pare Manyanet; el Col·legi La Presentació; CEE Alba de Reus; l’Escola Eduard Toda; l’Escola Doctor Alberich i Casas i l’Escola Rubió i Ors. Alumnes de l'IES d'Horticultura han col·laborat en la monitoratge a la plaça de la LLibertat.

Aquesta és una de les tres jornades ambientals que s’han organitzat aquest curs en el marc del programa d’educació ambiental “Reus Escoles 2030”que promou la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient. Els centres educatius treballen en els dies previs a l’acció en la importància de la reducció de residus i de no abocar-los al medi natural.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.