Notes de premsa

Exposició «Turisme de Postal», al Centre de la Imatge Mas Iglesias

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 23/03/2012
Imatge de l'exposició «Turisme de Postal».

ntre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) ofereix a partir de dimarts, 27 de març, l’exposició “Turisme de postal”, produïda per la Fundació Caixa Tarragona de l’Obra Social de Catalunya Caixa i que presenta unes 85 fotografies de Raimon Miserachs, qui durant molts anys va estar al capdavant de l’establiment Foto Raymond de Tarragona. La inauguració de l’exposició es farà el mateix dia 27 de març a les 19:30h. al CIMIR (pl. de Ramon Amigó, 1, Parc de Mas Iglesias).

Les fotografies de «Turisme de Postal» formen part del fons Foto Raymond dipositat a l’Arxiu Històric de Tarragona i són un testimoni de l’esclat del turisme a la Costa Daurada, que va canviar tant el paisatge com la societat d’aquesta zona del Camp de Tarragona. La mostra està formada per fotografies captades durant els anys 1950 i 1960, de manera que s’hi reflecteixen els inicis del “boom” turístic. Al mateix temps, s’hi poden veure fotografies actuals de diferents indrets, amb la qual cosa es pot tenir una perspectiva comparativa de la transformació urbanística i mediambiental que han experimentat certs espais de la costa del Tarragonès i el Baix Camp. A més, el muntatge s’ha complementat al CIMIR amb vuit instantànies del mateix autor captades a la ciutat de Reus entre els anys 1960 i 1970. La mostra ha estat comissariada per Ricard Ibarra i Elena Virgili.

El contingut de l’exposició es completa amb tres filmacions de gran valor documental que situen l’espectador a la segona meitat del segle XX. S’hi projecten el documental «Tarragona. Balcón del Mediterráneo», produït per l’Ajuntament de Tarragona l’any 1956, dipositat a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona; el treball «Carrusel turístico de Salou», de Francesc Jané Alberich (1973) del fons de la Cinemateca Antoni Martra del CIMIR i «¡Hasta pronto, Cambrils!», de Jaume Fontanet Torres (1973), recuperat per la Unitat d’’Investigació del Cinema de la URV.

Imatge de l'exposició «Turisme de Postal».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.