Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus ofereix més de 50 activitats i recursos educatius per al curs 2012-2013

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/08/2012

a d’Ensenyament i de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus presenta més de 50 activitats i recursos educatius (ARE) per a aquest curs 2012-2013. D’aquests recursos, un total de 17 són activitats noves per a aquest curs lectiu.

Les ARE són totes les activitats i programes educatius que promouen els diferents departaments i organismes municipals, així com entitats, i que s’adrecen especialment a la comunitat educativa.

Actualment n’hi ha 50, però el catàleg resta obert durant els propers mesos per si algun servei municipal vol afegir alguna proposta més. A banda, les entitats de la ciutat que vulguin oferir puntualment alguna activitat a la comunitat educativa, també ho poden fer adreçant-se a l’àrea d’Ensenyament.

La regidora de l’àrea d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, explica que «aquesta oferta és especialment útil per a la comunitat docent de la ciutat i el seu àmbit d’influència, ja que des d’una sola oferta el professorat pot conèixer el conjunt d’activitats educatives amb les quals pot complementar la programació acadèmica durant el curs».

Precisament, les ARE són activitats pedagògiques que es presenten com a recursos educatius que complementen els currículums acadèmics que es treballen durant el curs en els centres docents. Inclouen propostes com tallers, visites guiades i d’altres activitats participatives.

L’oferta d’ARE es troba a la web de l'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística, a http://www.reus.cat/serveis/activitats-i-recursos-educatius-2012-2013

Les ARE es distribueixen en sis grans grups temàtics: convivència i participació, cultura, història i patrimoni, natura i sostenibilitat ambiental, orientación laboral, salut i prevenció de riscos.

Enguany, dels més de 50 recursos, 17 són nous, i són els següents:

• Taller intergeneracional d’esmorzar saludable: Taller que pretén millorar l’hàbit a l’hora de l’esmorzar i fomentar la relació entre generacions. Consisteix en una explicació de la importància de l’esmorzar amb l’ajut dels avis, i realitzar esmorzars sans i divertits.
• Els microbis i les mans: Taller que té la finalitat de millorar l’hàbit de la higiene de les mans per prevenir malalties. Es tracta d’un taller que, d’una forma practica i divertida, fa veure als infants que cal rentar-se bé les mans i conscienciar-los per a que ho facin millor si cal.
• L’hora de l’alimentació: Activitat que té l’objectiu de millorar els hàbits i coneixements de l’alimentació saludable i promocionar la dieta mediterrània. Ho fa a través del joc i fent servir aliments simulats, i s’aprèn l’origen dels aliments, els grups, la seva classificació, menús equilibrats, etc.
• Agència de col·locació de Mas Carandell: S’explica el servei d'intermediació laboral que realitza aquesta agència entre les persones majors de 16 anys que busquen feina i les empreses que volen incorporar recursos humans.
• Els bombardeigs a Reus (1937-1939): pretén apropar el públic al coneixement del període de la Guerra Civil, ara fa 75 anys, els bombardeigs sobre la ciutat i la construcció de refugis antiaeris. La xerrada inclou la projecció d’imatges a l’Arxiu o al centre educatiu, i també hi ha la possibilitat de concertar visites al refugi de la Patacada, en funció dels criteris que s’estableixin.
• Reus rep el títol de ciutat, 1712: s’explica el moment històric en què Reus rep el títol de ciutat i els privilegis que comporta (canvis en l’escut, macers que acompanyen el consistori), amb referència a elements que poden ser observats en l’actualitat. El paper de l’àliga festiva.
• Anem a investigar a la Biblioteca: treball en grup que comporta la iniciació a la metodologia de la investigació científica, conèixer diferents tipologies de fonts d’informació que tenen a l’abast a la biblioteca, i donar a conèixer la Biblioteca Central Xavier Amorós (BCR), els seus serveis i seccions. A més, l’activitat també Promou la lectura.
• Treball de recerca a la Biblioteca: treball en grup a la sala d’adults que consisteix en conèixer diferents tipologies de fonts d’informació que tenen a l’abast a la biblioteca, com buscar-les i com citar-les correctament.
• Punt TIC, una biblioteca per a tothom: Sessions de formació adreçada a nens amb algun tipus de discapacitat per tal de facilitar-los l’accés a les noves tecnologies amb programari adaptat.
• Brundibar a herezin: Apropa les arts escèniques al públic escolar a través de Brundibar a Therezin, un guió a partir d’una òpera infantil en dos actes, amb llibret d’Adolf Hoffmeister i música de Hans Krása.
• H2O: tracta d’apropar a infants de 0 a 3 anys a les arts escèniques a través d’un espectacle on apareixen les diferents formes que pot adoptar l’aigua.
• Aprèn com funciona un estudi de gravació: dóna a conèixer el funcionament d’un estudi de gravació mitjançant la participació en una sessió de gravació.
• Anem a concert: El programa educatiu “Anem a concert” té com a objectiu apropar els instruments musicals i la música simfònica al sector educatiu durant tot el cicle de primària i secundaria.
• Exposició “El bosc, molt més que fusta”: Aquesta exposició del programa de Medi ambient i Ciència de la Fundació “la Caixa” presenta els boscos com els ecosistemes terrestres amb més biodiversitat del món. En l’exposició es volen mostrar les seves funcions ecològiques així com els diferents recursos econòmics que proporcionen, tot demostrant que la conservació dels boscos implica un repte d’una importància fonamental i que per aconseguir-ho, és bàsic tenir un bon coneixement d’aquest ecosistema i dels seus components.
• Exposició “125 anys de Carrilet de Reus a Salou”: en commemoració dels 125 anys de la inauguració del Carrilet de Reus a Salou, es realitza un exposició fotogràfica i documental sobre aquest esdeveniment.
• Junior First Lego League: és una iniciativa que promou, entre els escolars d’entre 6 a 9 anys, la innovació i la cultura científica, tot convidant-los a participar en una experiència d'aprenentatge enriquidora i participativa. Els grups participants hauran de construir amb peces de Lego un model i elaborar un pòster per mostrar les seves troballes i l'evolució de la recerca que han dut a terme.
• First Lego League: és una iniciativa internacional que promou entre els escolars d’entre 10 i 16 anys la innovació i la cultura científica, tot convidant-los a participar en una experiència d'aprenentatge enriquidora i participativa. Els grups participants hauran de resoldre problemes reals mitjançant la construcció i programació de robots fets amb peces de Lego, fent ús de conceptes d'enginyeria i elaborant un projecte científic que hauran de presentar davant d’un jurat d'experts.

D’altres recursos que s’ofereixen des de fa anys, s’han consolidat. Per exemple, el Fem Coral, Infants Ciutadans, les exposicons de ‘la Caixa, les visites al Gaudí Centre i Reus històric, l’Educació viària, el Corpus i els gegants, el cicle de cinema en català CINC, l’oferta de Sauit Pública i la del Mas Carandell, etc.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.