Notes de premsa

La xerrada sobre la resistència indígena a Guatemala

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 4/06/2003

La regidoria de Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Reus i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional organitzen la conferència «La resistència indígena i popular a Guatemala», demà dimecres, 4 de juny, a les 20:00 h, a l'Arxiu Històric Municipal (plaça del Castell, 4).

La xerrada anirà a càrrec de Rosalina Tuyuc, primera diputada indígena, exvicepresidenta del Parlament a Guatemala i presidenta de CONAVIGUA (Coordinadora de Viudas de Guatemala). Aquesta associació va rebre el Premi per la Pau Josep Vidal i Llecha, l'any 1992, un premi en el qual participa l'Ajuntament de Reus.
La Coordinadora agrupa dones indígenes que volen demanar responsabilitats per l'assassinat dels seus marits i familiars, i l'aparició amb vida dels desapareguts. Defensa pacíficament els indígenes i especialment els drets de les dones, i promou la seva participació en els projectes de redreçament de la identitat indígena i de defensa dels drets humans.
Presentarà l'acte Antoni Oliach i Güell, Regidor de Drets Civils i Cooperació en funcions.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.