Notes de premsa

L'Agència de Residus i la plataforma “Aprofitem els aliments” s'interessen pel Programa de Gestió Alimentària de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 13/06/2016
Un moment de la visita d'aquest dilluns al Programa de Gestió Alimentària de Reus

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha acompanyat aquest dilluns 13 de juny a diferents responsables de l'Agència de Residus de Catalunya, membres de la plataforma “Aprofitem els Aliments” i regidors de l'àmbit de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Reus en una visita per conèixer el desenvolupament del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus.

Des dels inicis aquest programa té el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, que l'ha considerat com a projecte pilot per veure la seva aplicabilitat en altres territoris. Es tracta d’un projecte innovador en l’àmbit social, però també amb una clara voluntat sostenible i ambiental, ja que suposa una disminució en la generació de residus alimentaris que es produeix a la ciutat. Per això, l’Agència de Residus dóna suport econòmic a aquest programa com a exemple per estudiar l’evolució de la disminució de residus que es produeix gràcies a la recuperació dels aliments.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, recorda que «aquest programa innovador situa Reus com a ciutat capdavantera en l’àmbit de la gestió alimentària i en la lluita contra el malbaratament alimentari. I això és possible gràcies a la col·laboració de moltes persones, entitats, empreses i administracions públiques. Un bon exemple de com entre tots podem fer front als problemes més greus de la societat».

Balanç actual del programa
El 27 d’agost de 2012, Reus va iniciar la implementació del projecte de recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics a la ciutat. Des de llavors, en total, s’han recuperat, fins al 31 de març de 2016, 674.014 Kg d’aliments frescos, que s’han fet arribar aproximadament a unes 1.900 famílies diferents i unes 6.600 persones de la ciutat a través de les diferents entitats distribuïdores.

El lideratge del programa correspon a la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments i del Taller Baix Camp. També inclou la col·laboració estreta de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de Càritas Interparroquial de Reus. Hi participen de manera activa el Mercat del Camp i altres establiments alimentaris i entitats socials. I rep el suport d'entitats privades, institucions i administracions públiques, com l'Agència de Residus i la Diputació de Tarragona, entre d'altres.

La visita ha servit per mostrar el programa en la seva totalitat pel que fa a les diferents fases: recollida, triatge i distribució dels aliments, així com pel que fa a les línies de treball, que són la distribució dels aliments als centres de distribució (parròquies, per exemple) i al menjador social (de manera presencial i amb carmanyoles per emportar).

Un moment de la visita d'aquest dilluns al Programa de Gestió Alimentària de Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.