Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus habilita un formulari a Reus.cat per fomentar el consum de proximitat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 7/04/2020

L'Ajuntament de Reus ha habilitat un formulari al web Reus.cat per tal que els negocis i les botigues de la ciutat puguin guanyar visibilitat i informar del tipus de servei que poden oferir als seus clients en aquests moments excepcionals, a causa de l'estat d'alarma per COVID-19. 

El formulari recull les dades dels comerços i negocis per sector, i pregunta com poden subministrar el seu producte: a través de servei a domicili, comanda prèvia i recollida a la botiga, compra on line, venda directa, Whatsapp, correu electrònic, etc... També demana altres aspectes com ara, si hi ha un import de compra mínim o quins són els dies i els horaris actuals d'obertura dels establiments.

L'Ajuntament de Reus obre aquest formulari als negocis amb la voluntat que la recollida de dades permeti dibuixar un mapa ampli de l'activitat local. Segons indica el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats "es vol propiciar que aquesta recollida de dades sigui el més extensa possible, també sobre el mapa de la ciutat i que el servei i el comerç de barri, el més pròxim, guanyi visibilitat a la xarxa".

A hores d'ara, Reus.cat ja es fa ressò dels llistats de comerços i serveis que han facilitat les associacions comercials El Tomb de Reus  i la Unió de Botiguers. Així mateix, ofereix telèfons de contacte dels paradistes dels Mercats de Reus, que aquests dies recomanen als seus clients que facin la comanda per telèfon abans de passar a recollir-la pel mercat.

Properament, el directori de comerços i serveis es publicarà geolocalitzat al mapa de ciutat, a través del Geoportal, el mapa virtual de la ciutat que amplia d'aquesta manera les seves funcionalitats. També es podrà consultar a través d'un cercador a Reus.cat.

Aquesta iniciativa pot ser a la vegada l'embrió d'un directori de ciutat que doni visibilitat al teixit comercial i especialment a establiments que hores d'ara no tenen presència a internet. 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.