Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus impulsa el Pla d’infoaccessibilitat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/10/2009

a de Benestar i l’Àrea de Recursos Generals de l’Ajuntament de Reus impulsen el Pla Municipal d’Infoaccessibilitat, una eina que vol aconseguir que la informació, també a través de les noves tecnologies, i els serveis que ofereix l’Ajuntament de Reus siguin accessibles per a tothom i no excloguin les persones amb discapacitat.

El pla, pressupostat en 45.000 euros, es finança a través de l’IMSERSO (54% de l’aportació), la Fundació ONCE (12%) i l’Ajuntament de Reus (34%), que n’ha encarregat la redacció a l’empresa Technosite del grup FUNDOSA. Aquesta empresa està integrada per un equip de més de 125 persones, en la seva gran majoria, amb discapacitat.
La primera part del projecte consisteix en la fase de diagnosi, un estudi sobre l’estat actual dels serveis de la Societat de la Informació a l’Ajuntament de Reus, tant la informació que apareix al web com la que es difon a través d’altres mitjans i suports des de diferents òptiques (transports, serveis socials, educació, cultura, esport) .... També s’analitzaran les infraestructures generals posades a disposició dels ciutadans per proporcionar-los accés a la societat de la informació. Alguns dels dispositius i serveis que s’analitzaran són els llocs webs, la intranet, les plataformes e-learning, els canals d’atenció al ciutadà (telèfon, e-mail, bústia física de suggeriments...), biblioteques físiques i digitals, llibres editats, fulls informatius i produccions audiovisuals, senyalètica d’edificis, taulers d’anuncis, infoaccessibilitat en autobusos i altres mitjans de transport, etc...
En aquesta fase de diagnosi, que implicarà els responsables de les diferents àrees municipals, l’Ajuntament rebrà la visita d’experts amb discapacitat. Vistos els resultats, el pla proposarà accions de millora i iniciatives innovadores perquè l’Ajuntament de Reus esdevingui un referent en matèria d’accessibilitat. Altres institucions que han redactat plans d’infoaccessibilitat a l’estat espanyol són l’Ajuntament d’A Coruña, la Universitat de València, l’Ajuntament d’Àvila, l’Ajuntament de Motril, l’Ajuntament de Leganés, l’Ajuntament de Córdoba, la Universitat de Jaén i la Universitat d’Almeria.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.