Notes de premsa

L'Arxiu Municipal finalitza el cicle Documents singulars amb les Cartes de població

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/05/2020
Cartes de població
Montserrat Flores presentant el cicle

L'Arxiu Municipal de Reus finalitza el cicle Documents singulars amb la presentació de les Cartes de població. Durant un mes i a través de petites píndoles audiovisuals, el cicle ha tingut l'objectiu d'apropar a la ciutadania els documents més emblemàtics de la ciutat, explicant-ne els seus continguts i la seva importància, fent-ho a través de la xarxa, ja sigui al blog del mateix arxiu, a la web reus.cat o a les xarxes socials de l'Ajuntament reus_cat

La darrera producció es dedica a les Cartes de Població de Reus, 1183 i 1186, els primers documents on apareix el nom de Reus que es conserven a l'Arxiu. 

Des de l'inici del cicle s'ha descobert el Llibre de la Cadena, el Llibre Verd, el Llibre del Juhí de Prohoms i, finalment, els Llibres del Comú, fins a arribar a aquest divendres en què s'ha posat l'èmfasi en les dues cartes de població de la ciutat. 

Cal destacar que a la pàgina web de l ‘Arxiu Municipal (reus.cat/arxiu) es pot accedir també a un text explicatiu de cada document. Els historiadors Ezequiel Gort, Eduard Juncosa o la restauradora Anna Ferran aprofundeixen tant el contingut dels documents, com, en el cas d’aquesta darrera, en el procés de la seva restauració, tasca duta a terme al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El proper mes de juny es presentarà la digitalització i restauració de nous documents, també de gran importància en la història de la ciutat.

A més dels processos de digitalització i restauració, la difusió esdevé una de les accions més fonamentals dels arxius. Divulgar, donar a conèixer el patrimoni documental de la ciutat, fer accessible la informació, és una de les prioritats dels arxius per tal de fer participar a la ciutadania de tot aquest coneixement.

Cartes de població
Montserrat Flores presentant el cicle
Videos Relacionats:
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.