Notes de premsa
L’exposició "Gran Reserva" del Museu de Reus tanca al públic amb prop de 8.000 visitants
Després d’un any, el Museu de Reus acomiada l’exposició temporal "Gran Reserva, les col·leccions del Museu de Reus al descobert", destinada a realçar la tasca del museu en el seu 90è aniversari. Prop de 8.000 persones han visitat aquesta selecció raonada de peces de les diverses col·leccions del museu. Un recorregut per alguns d’aquells objectes més singulars i interessants que permeten entendre el Reus actual a través del Reus passat. Destacant, alhora, la tasca del museu, com aquests objectes entren en les col·leccions i, en alguns casos, transcendeixen fins a convertir-se en símbols.
D’aquesta manera, s’han pogut confrontar peces tan allunyades, aparentment, com ara un dibuix d’Antoni Gaudí, una rentadora Crolls o una àmfora romana, entre d'altres. Per entendre que, a partir d’aquestes peces, es pot explicar la història de la ciutat, la importància del seu patrimoni cultural i la necessitat de comptar, des del 1934, amb una institució com el Museu de Reus.
Més enllà de les xifres de públic, el balanç que es fa de la mostra és molt satisfactori, i en destaquen les bones crítiques per part dels visitants, així com el ressò mediàtic generat.
Fortuny i la natura, següent parada
Amb el desmuntatge de “Gran reserva”, però, la feina al Museu de Reus no s’atura i s’encamina cap a la nova exposició temporal: “Fortuny, l’observació de la natura”. Emmarcada dins de l’Any Fortuny, en commemoració del 150è aniversari de la mort del pintor, reunirà una setantena d’obres de museus com el Prado, el MNAC o el Thyssen per explorar la vinculació del geni reusenc amb l’entorn natural. Una mostra excepcional, instal·lada al Museu Salvador Vilaseca, que obrirà portes el 18 de setembre i que es preveu que s’allargui tota la tardor fins al 13 de desembre. Una oportunitat única per gaudir a Reus de peces singulars d’un dels seus veïns més universals.