Notes de premsa

Manifest amb motiu del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 17/05/2023
Domàs al balcó del palau municipal amb motiu del dia internacional contra l’LGBTIFòbia
Domàs al balcó del palau municipal amb motiu del dia internacional contra l’LGBTIFòbia

La façana del palau municipal llueix aquest el dimecres, 17 de maig, el domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGBTI, amb la voluntat de posicionar l'Ajuntament de Reus en contra de qualsevol tipus de discriminació pel simple fet de ser o sentir. El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Mwembres del col·lectiu H2O, acom,panyats de l'alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i altres membres de la corporació municipal, han llegit des del balcó de l'Ajuntament el manifest amb motiu del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia 2023.

L'acte institucional ha obert el programa per commemorar la jornada:

Dimecres 17

  • 17:30h. Contes a cau d'orella (Biblioteca Central Xavier Amorós)
  • 18:00h. Taller art efímer contra LGBTI+-Fòbia (Casal de les Dones)
  • 18:30h. Mur contra l'LGBTI+-fòbia (plaça de la Patacada)

Dijous 18

  • 17.30h. Contes de la cotorra (Biblioteca Pere Anguera)

Dissabte 20

  • 20:00h. I Gala Drag (La Palma)


Manifest amb motiu del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia 2023

«Els drets LGBTI+ són drets humans». Aquest lema ha inspirat generacions d’activistes d’arreu del món per reclamar allò que pot semblar una obvietat: que totes les persones tenen el dret a ser i a viure lliures de discriminacions i violències.

Malauradament, en molts països del món l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere de les persones està criminalitzada i castigada amb penes de presó, tortures o, fins i tot, amb la mort, i en altres indrets és perseguida socialment.

El 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns mentals i el 2005 es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia. Tot i això, la transsexualitat no va ser retirada d’aquesta llista fins a l’any 2018. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI, i les entitats del col·lectiu LGBTI+ s’adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Malgrat els avenços assolits al nostre país, l’LGBTI-fòbia continua present en molts àmbits de la societat catalana. Alhora, el qüestionament constant dels drets assolits i els discursos d’odi són més presents que mai. Per això, cal que la societat civil i els poders públics treballem de manera conjunta per desplegar les lleis d’igualtat i les polítiques públiques arreu del territori, amb l’objectiu de promoure la igualtat real i efectiva de les persones LGBTI+.

Perquè, a mesura que les normatives d’igualtat es fan efectives, s’ofereixen recursos i es posen serveis a disposició de la ciutadania per denunciar qualsevol vulneració dels seus drets, augmenta la consciència col·lectiva i afloren situacions de discriminació i violència que abans quedaven invisibilitzades i, per tant, impunes.

Amb motiu d’aquesta jornada condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius, i a tota la societat civil per erradicar qualsevol mena de discriminació i violència i defensar uns drets que s’han d’exercir i garantir de manera col·lectiva."

 

Domàs al balcó del palau municipal amb motiu del dia internacional contra l’LGBTIFòbia
Domàs al balcó del palau municipal amb motiu del dia internacional contra l’LGBTIFòbia

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.