Notes de premsa

Més de 5.000 persones participen dels programes d’educació sanitària de l’Àrea de Benestar

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/04/2010

a de Benestar de l’Ajunament de Reus fa balanç aquest dimecres 7 d’abril dels programes d’educació sanitària que porta a terme en matèria de protecció de la salut, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Salut. Un total de 5.402 persones van participar l’any 2009 d’aquests programes, centrats en la prevenció a l’entorn de la sexualitat, l’alimentació i les drogues.

L’Àrea de Benestar fonamenta en la prevenció i la promoció de la salut una de les seves línies d’atenció a les persones en el context d’un marc general de treball en favor de la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i el benestar de les persones. La salut pública s’entèn, en aquest marc, com l’esforç organitzat de les administracions i els ciutadans per preservar, protegir i promoure la salut de les persones a través d’accions conjuntes amb la participació dels diferents agents que hi intervenen.

L’educació sanitària que promou l’Àrea de Benestar recull orientacions i propostes adaptades tant als centres educatius com al seu entorn encaminades a l’adquisició per part dels usuaris d’una varietat de coneixements, hàbits i actituds que puguin incorporar a la seva vida.

L’objectiu principal del conjunt d’accions que es porten a terme és informar, formar i assessorar sobre qüestions bàsicament relacionades amb les drogues, l’alimentació i la sexualitat, per tal d’oferir orientacions pràctiques i habilitats per poder respondre davant de possibles problemes derivats.

En aquest marc, l’Àrea de Benestar desenvolupa quatre projectes i programes, del que se’n deriven diferents actuacions:

1. Projecte d’educació per a la Salut a Secundaria
- Exposició Interactiva en temes de sexualitat, alimentació i drogues (678 participants)
- Programa de Prevenció de Drogues (823 alumnes i 27 professors)

2. Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (PASSIR)
- Programa d’assistència (614 persnes en consulta psicosexual i 537 persones en consulta social)
- Programa de sexualitat (332 joves i dones que han participat a ls tallers de sexualitat i Sida)
- Projecte Tarda Jove (592 joves atesos)

3. Programa per a la prevenció de les drogodependències.
- Assessorament sobre consums de substàncies additives (178 persones ateses)
- Tallers per alumnes (1.469 alumnes participants)
- Tallers per a famílies (81 participants)
- Curs de prevenció i promoció de la Salut per a monitors (17 participants)

4 Programa per a la prevenció en temes de sexualitat i drogodependències.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.