Notes de premsa

Nous senyals als espais públics avisen de l’import de la sanció per actes incívics

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 23/07/2013
Nous senyals als espais públics avisen de l’import de la sanció per actes incívics

Deixar clares les accions prohibides i les sancions per actes incívics. Aquest és l’objectiu del nou pla d’informació i sensibilització per combatre l’incivisme als espais públics que han posat en marxa les regidories de Seguretat i de Convivència i Immigració sota la premissa de «tolerància zero amb l’incivisme».

En una primera fase del pla, que s’executa en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, s’instal·laran fins a 14 senyals en places de la ciutat que, a banda d’indicar de forma gràfica les accions incíviques prohibides, inclouen de manera explícita l’import màxim que pot comportar la sanció corresponent, que és de 750 euros.

L’import de 750 euros és el màxim possible permès per la llei per a les infraccions son lleus. Tres infraccions lleus i fermes en el període d’un any es poden convertir en greus, i l’import de la sanció oscil·laria llavors entre els 750 i els 1.500 euros.

El nou pla contra l’incivisme s’emmarca en el nou model de proximitat de la Guàrdia Urbana i la campanya «Conviu amb Reus», de la regidoria de Convivència i Immigració, que acosten les polítiques municipals de seguretat i convivència a les demandes reals de la ciutadania. La nova senyalèctica als espais públics, en aquest sentit, dóna resposta a les principals queixes veïnals en relació a sorolls, als propietaris de gossos que no recullen els excrements dels animals o a jugar a pilota en zones prohibides, entre altres. Les primeres 14 senyals es col·locaran a les places i punts de la ciutat on s’han detectat més incidències per actes incívics.

La nova senyalèctica és un complement a les campanyes específiques de proximitat que ja es fan periòdicament a cada zona de la ciutat i, en especial, del nou model de policia de proximitat, basat en l’augment del patrullatge dels agents a peu i l’estreta col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

«Conviu amb Reus»
La regidoria de Convivència i Immigració porta a terme des de l’octubre de 2012 la campanya «Conviu amb Reus» per promoure la convivència i la cohesió social a Reus, i que ha comptat amb la col·laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a través d’una subvenció del Fons Europeu per a la Integració. La campanya té un caràcter preventiu.

El material editat, un quadríptic i un cartell, recull consells per promoure el bon veïnatge i preservar els béns immobles i el mobiliari urbà. Consells com: «Eviteu els sorolls i molèsties innecessàries al veïnat» o «Recolliu els excrements de les mascotes i no alimenteu els animals del carrer».

Per tal que la campanya de sensibilització arribi al màxim nombre de persones, el quadríptic s’ha editat en català i en castellà i s’ha utilitzat un disseny molt gràfica, amb dibuixos en format de còmic. El protagonista del fulletó és un ninot que molesta als altres amb les seves accions. D’aquesta manera, es poden entendre les actituds incíviques i els consells per evitar-les sense necessitat de llegir.

Nous senyals als espais públics avisen de l’import de la sanció per actes incívics
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.