Notes de premsa

Nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 20/05/2008

gidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Reus i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació col·laboren amb les ONG de la ciutat en l’organització de la nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que se celebra aquesta setmana dedicada al respecte dels drets laborals en el sector tèxtil.

El dijous 22 de maig a les 20:00h a l'Arxiu Històric hi haurà una sessió de Cinema Solidari amb la projecció de «Campesinas, semillas de cambio». Aquest documental mostra el treball de diverses organitzacions de dones camperoles de Nicaragua, Guatemala i la República Dominicana que estan tractant de generar canvis en les relacions de desigualtat de gènere que viuen en les seves comunitats i famílies, al mateix temps que tracten d'enfortir l'economia familiar camperola amb producció orgànica d'aliments per a mercats locals i nacionals. El documental està produït per Alba Films per a Entrepobles, amb la col·laboració de la Fundació Luciérnaga i Via Campesina, i amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional.

El dissabte 24 a la plaça Prim, tindrà lloc la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2008. Les activitats començaran a les 11:00h amb una degustació de cafè i galetes de Comerç Just, a les 12:00h hi haurà l'actuació musical d'INSONORA, a les 13:30h hi haurà un dinar agroecològic utilitzant vaixella compostable. Per la tarda, a les 17:30h hi haurà una xocolatada popular i a les 18:00h l'actuació infantil «Les aventures d'en roda i en món», a càrrec de la companyia Rodamons.

Durant el dia hi haurà diverses activitats permanents: Una exposició sobre Sobirania Alimentària, informació sobre Comerç Just i Banca Ètica i mostra i venda de productes de Comerç Just.

La festa arriba a 85 municipis de Catalunya i l'objectiu és donar a conèixer a la població catalana aquest tipus de comerç alternatiu i les finances ètiques, exposar per què són necessaris i, alhora, oferir alternatives.

Les ONG que organitzen la Festa del Comerç Just i la Banca êtica són Setem, Intermon Oxfam, Alternativa3, Fets, Entrepobles, Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) Ecològica Gent del Camp, Comité Oscar Romero, Assemblea Pagesa i Fiare.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.