Notes de premsa

Nova programació d’hivern-primavera a la Xarxa de Centres Cívics de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 24/01/2023
Imatge nova programació XCC primavera 23

El Centres Cívics de Reus inicien un nou quadrimestre amb 180 activitats programades, 35 de les quals completament gratuïtes per garantir-ne l’accés a tothom. La nova programació inclou els eixos temàtics habituals amb la incorporació d’alguns tallers sobretot en l’apartat de gastronomia, arts i activitat física. Una diversitat d’activitats que pretenen donar resposta a múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania.

El fullet de la programació d’hivern i primavera 2023 continua amb la nova imatge presentada en la darrera programació de l’any passat, amb un format de diari i amb les activitats classificades segons eixos temàtics per tal de facilitar la cerca de les activitats:

 • Per expressar-se per a les activitats d’arts plàstiques i escèniques
 • Per cuidar-me per a les activitats físiques, esportives i balls
 • Per comunicar-me on hi han les activitats de fotografia, idiomes i informàtica
 • Per cuinar amb les diferents activitats de gastronomia

La programació d’activitats gratuïtes es continua consolidant amb una oferta que s’ha agrupat en quatre eixos:

 • En família: activitats en família, on els pares, mares o avis poden venir a realitzar l’activitat programada conjuntament.
 • Ens movem: amb sortides per conèixer l'entorn més proper de la nostra ciutat promovent la salut i el benestar.
 • Parlem de: xerrades de temàtiques diverses com a espais de difusió cultural i de coneixement.
 • Espai gastronòmic: tallers de cuina

Continua la col·laboració interdepartamental i de treball transversal amb altres departaments de l’Ajuntament i altres entitats i institucions. Alguns exemples són el projecte “Temps x cures”, un programa que ajuda a conciliar la vida laboral i familiar; les xerrades o activitats des del Mas Pintat o la col·laboració en tallers i xerrades amb els Centres d’Atenció Primària de la zona i  La programació d’aquest quadrimestre també engloba un bon grapat d’activitats per Sant Jordi.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha destacat que “els centres cívics són un bon punt de trobada i socialització als barris de la nostra ciutat. Per això continuem apostant per enriquir i adaptar les  programacions a les necessitats i les demandes dels usuaris i usuàries i per augmentar el nombre d’activitats gratuïtes facilitant l’accés a tothom”. 

Novetats

En l’apartat de novetats, cal remarcar l’ampliació de l’oferta en l’apartat de gastronomia.

Al Centre Cívic Migjorn  continuen el tallers de cuines del mon; s’afegeix la cuina mexicana i snacks dels 80 (huesitos, phoskitos, tigreton...).

Al Centre Cívic del Carme s’afegeix la gastronomia grega i tailandesa, així com dolços nòrdics o tradicionals. També s’ incorporen altres versions dels tradicionals cursos d'anglès amb demostracions de cuina o contant històries i noves propostes per entendre els misteris del cinema o conèixer el nom dels arbres de la ciutat. També continuen els cursos d'activitat física i es renova el taller de sòl pelvià que ha estat un èxit en les darreres edicions.

En l’àmbit de les arts gràfiques, plàstiques i escèniques, s’incorpora una nova activitat de guitarra elèctrica i de ceràmica a Mas Abelló.

Al Mestral torna la dansa del ventre; l’activitat per aprendre a meditar i els batuts Detox.

Al Migjorn s’introdueix un monogràfic de reixeta de cadires i balancins per aprendre a restaurar mobles antics. En fotografia s’estudiarà el retrat i també hi hauran taller d’automaquillatge amb les darreres tendències d’aquesta primavera.

Del Ponent cal destacar un nou taller de lectura infantil i el taller de Art-teràpia “Pintem les emocions”. Continuen les activitats físiques incorporant en cada sessió alguna novetat.

Finalment, al CC Llevant continuen les coreografies k-pop; Chi Kung; fotografia analògica i dolços per  a l’hora del cafè.

Inscripcions

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert a partir de l’1 de febrer de 2023. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies.

S’aplicaran descomptes del 15% a aquelles persones que acreditin:

 • Majors de 65 anys.
 • Joves fins a 30 anys.
 • Titulars carnet de família nombrosa, monoparental.
 • Persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%.
 • Persones en situació d’atur laboral.

Per a poder gaudir d’aquests descomptes caldrà fer la inscripció de forma presencial als centres cívics.

Serveis i entitats

Els centres cívics són espais de referència per a diversos serveis municipals de proximitat, que van des de l’àmbit dels Serveis Socials, a casals de la gent gran, serveis d’ocupació de l’Institut Municipal de Formació i Empresa, les comissaries externes de proximitat de la Guàrdia Urbana o els serveis de l’Oficina d’Habitatge.

A més, la xarxa municipal de centres cívics és la seu de 74 entitats ciutadanes.

El catàleg de programació presenta els centres cívics com a pols d’activitat que dinamitzen l’entorn on estan ubicats; alhora que reforça la difusió dels equipaments municipals com a àmbits de trobada informal per a la ciutadania, amb serveis com espais que es poden utilitzar, wifi, l’intercanvi de llibres i els punts amb ordinadors d’accés lliure i d’aprenentatge digital.

 

Imatge nova programació XCC primavera 23

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.