Notes de premsa

Obert el termini per a la tramitació dels ajuts a les empreses per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 16/09/2020
Cartell convocatòria ajuts empreses

L’Ajuntament de Reus ha obert avui, 16 de setembre, el termini per presentar les sol·licituds de les subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 en les empreses i autònoms de la ciutat. Aquest programa d’ajuts consta de dues línies amb un import total de 400.000 euros, ampliable a 500.000. Les dues línies es corresponen als ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la Covid-19 i ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector.

Aquest és un dels dos programes d’ajuts impulsats per la Regidoria d’Empresa i Ocupació per a la dinamització del sector empresarial de Reus, finançats a través de línies pròpies de la regidoria i del Pla per a la Reactivació Econòmica i Social, amb el suport de la Diputació de Tarragona. L’altre programa, que ja va obrir convocatòria per a la presentació de sol·licituds el passat 13 de setembre, està destinat al suport a l’emprenedoria i a la creació d’empreses. Cal recordar que aquest programa dóna continuïtat a les línies de subvencions que l’Ajuntament convoca des de 2017; i està dotat amb 60.000 euros.

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha impulsat les subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 per donar suport a les PIMES i autònoms de Reus que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma. Per optar a les subvencions caldrà complir amb els requisits establerts a les bases, entre els quals cal ser titular d’una activitat econòmica o negoci ubicat a la ciutat de Reus; tenir un màxim de 10 treballadors; haver reprès l’activitat econòmica; i no haver reduït el nombre de treballadors que es tenia abans d’haver de tancar.

En el cas d’optar a la línia d’ ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat, la quantia de la subvenció variarà entre els 1.000 i els 1.500 euros. En el cas dels ajuts per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector, l’import màxim a rebre és de 500 euros.

Al web Reus.cat s’ha creat un apartat específic on es pot consultar tota la informació relativa a aquesta convocatòria. (https://www.reus.cat/coronavirus/reactivemreus/pimesiautonoms). El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 2 d’octubre tot i que és possible que es prorrogui.

 

Cartell convocatòria ajuts empreses
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.