Notes de premsa

Primera pedra del CEIP La Vitxeta

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 16/06/2009

a col·locació de la primera pedra es dóna el tret de sortida simbòlic a la construcció del nou edifici que allotjarà el CEIP La Vitxeta, un centre d’educació infantil i primària de dues línies, que ara està situat, de forma provisional, a l’avinguda dels Països Catalans i que es va posar en marxa el curs 2005/2006.

La seu definitiva es construeix al carrer de Vinebre, a prop de les instal·lacions de tennis del Reus Deportiu. El nou CEIP La Vitxeta comptarà amb 18 aules ordinàries, a més de les específiques per a psicomotricitat per a nens d’infantil, música, informàtica, plàstica i suport, i les 4 aules per a petits grups.

El centre disposarà d’una biblioteca amb accés directe des del carrer, per tal que es pugui utilitzar fora de l’horari escolar i un gimnàs de 240 m2. La superfície construïda és de 3.307 m2 i s’ha dissenyat de manera que es pugui ampliar amb facilitat si les futures necessitats d’escolarització del municipi així ho requereixen.
El Govern de la Generalitat va aprovar atorgar la subvenció a l’Ajuntament de Reus per finançar la redacció del projecte, execució de les obres i posterior construcció, en el marc dels acords per la coresponsabilitat educativa a la ciutat.
La construcció del CEIP La Vitxeta ha estat adjudicada a l’empresa TAU Ingeniería y Construcciones Especiales, amb un pressupost de 3,2 milions d’euros i un termini d’execució de 12 mesos i mig.

Característiques arquitectòniques
Es planteja un edifici amb dos cossos que contenen les aules de l’escola i lligades entre ells a un altre cos perpendicular que conté els espais comuns.
L’edifici té una alçada de dues plantes. Un cos en planta baixa paral·lel al nou Passeig Nord, i un cos de dues plantes, perpendicular al primer. Aquesta disposició permet jerarquitzar els patis i jardins del col·legi en funció del seu ús i usuaris, així com diferenciar zones en funció del programa: aules d’infantil, aules de primària, aules auxiliars, direcció, etc.

Es generen uns jardins i patis en funció de les necessitats d’ús, de la privacitat, de la franja d’edat, de l’orientació i que permeten una millor relació de les aules amb l’exterior millorant les condicions de llum, tèrmiques, acústiques i ventilació.
L’accés principal, connecta amb un vestíbul, a partir del qual es distribueix l’alumnat i professorat. El vestíbul està connectat directament amb uns altres espais que poden tenir un altre ús en funció de la franja horària i de l’època de l’any. Això permet diversificar usos i un aprofitament millor de les instal·lacions.

Distribució d’espais
Es diferencien dos grans zones: la de les aules d’educació infantil i primària, i la de les dependències generals. La zona d’educació infantil se situa en planta baixa i la de primària en planta baixa i primera. La zona de dependències generals (secretaria, direcció, biblioteca, professors, consergeria i menjador-cuina), es situa en planta baixa i primera. El gimnàs o sala polivalent, amb els vestuaris, se situa com un cos d’ edificació semi-independent. Un pas interior uneix el gimnàs amb l’edificació principal i permet un recorregut protegit entre l’edifici escolar i el gimnàs. L’àrea d’educació infantil es situa de manera que pugui funcionar de forma clarament independent, i sense interferències, de la resta de l’edifici. Totes estan situades a orientació sud, amb una zona porticada de protecció solar. L’àrea de primària es situa a orientació nord, per a l’obtenció d’una llum més homogènia tot el dia. Les peces petites, com a lavabos, tutories etc, s’orienten cap a un pati mes privat de professors.
Aquest és un projecte redactat i dirigit pels Serveis Tècnics Municipals i amb la col·laboració de l’estudi local d’arquitectura Zaguirre i Formatger arquitectes i amb la supervisió general de l’arquitecte de l’Ajuntament Gabriel Bosques, tot responent amb les necessitats bàsiques proposades per l’Àrea d’Educació i el Departament d’Ensenyament.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.