Notes de premsa

Primera reunió conjunta dels membres del Consell d’Infants 2019, que treballa sobre els drets dels infants

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 5/04/2019
Imatge de la primera reunió dels representants del Consell d'Infants Ciutadans 2019

Després d’uns mesos de treball a les aules amb la resta de companys, els representants de cada un dels centres educatius de la ciutat que participen al programa Infants Ciutadans 2018-2019,  han realitzat aquest dimecres la primera trobada per posar en comú les propostes prèvies. Aquesta ha estat la primera reunió del Consell d’Infants de la ciutat d’aquest curs.  Durant la trobada els nens i nenes van establir els eixos que culminaran al mes de maig amb el document final de propostes que es presentarà en audiència pública al saló de plens municipal. El fil conductor d’aquest curs són els drets dels infants.

Com cada curs, el programa Infants Ciutadans és coordinat per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i es desenvolupa entre l’alumnat reusenc de 5è de Primària, el qual reflexiona durant tot el curs sobre com millorar la ciutat a partir d’una temàtica i on es potencia la participació, la convivència i la cohesió i n’extrau propostes de millora que són elevades al Ple de l’Ajuntament de Reus i al Govern municipal.

Aquesta primera reunió s'ha realitzat dimecres, 3 d'abril, a la sala de formació de la Regidoria de Benestar Social, a l'antic hospital.

Drets dels infants
Aquest curs són 22 centres escolars els que participen al programa Infants ciutadans i que nodreixen el Consell d’Infants. Cada escola ha designat dos representants o tres segons les classes per nivell, de manera que un total de 50 nens i nenes integren la comissió de treball que ha començat a posar en comú les propostes per enfilar el text final.

Els drets de la infància són el fil conductor d’aquesta edició d’Infants Ciutadans. Per aquest motiu la Regidoria de Benestar Social hi col·labora activament, atès que aquesta regidoria ha liderat el procés d’adhesió de la ciutat de Reus com a municipi aliat al programa “Ciutats amigues de la infància”, un pas previ al reconeixement per part d’Unicef (Fons de les Nacions Unides per a la Infància) com a Ciutat Amiga de la Infància i de conformitat amb els principis i normes de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

El programa Infants Ciutadans, des de 1998
Aquest fòrum de representació dels infants funciona a Reus des de 1998, en què vuit escoles van iniciar aquest procés participatiu inspirat en el projecte “La Ciutat dels Nens” del pedagog italià Francesco Tonucci, que en les darreres dècades s’ha estès a un bon nombre de ciutats europees. El projecte Infants Ciutadans busca adaptar el funcionament i els serveis de les ciutats a les necessitats del conjunt de la ciutadania, i de manera especial a les dels infants. 

Imatge de la primera reunió dels representants del Consell d'Infants Ciutadans 2019

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.