Notes de premsa

Primera reunió del CESICAT a REDESSA

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 23/07/2009

cretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch, i l’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, han presidit aquest dijous 23 de juliol la primera reunió de seguiment celebrada a Reus sobre el futur Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

El CESICAT és l’ens que haurà d’executar les polítiques públiques recollides en el Pla de Seguretat de la Informació a Catalunya, aprovat el passat 17 de març pel Consell de Govern de la Generalitat, i que fixa les línies d’acció per millorar les condicions de seguretat en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El centre estarà ubicat a Reus, comportarà una inversió de 10 milions d’euros i la generació de 30 llocs de treball directes, establirà els criteris per resoldre un dels principals problemes que tenen avui les empreses, com és la seguretat de les TIC.

El CESICAT arrencarà la seva activitat provisionalment en una estructura modular situada a la planta superior del complex empresarial que REDESSA té al Camí de Valls que tot just ha començat obres aquesta setmana. Aquest espai provisional, de 170 metres quadrats, comportarà una inversió de 300.000 euros i es preveu estigui operatiu el proper octubre. La seu definitiva del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat estarà situada al Tecnoparc.

Durant la reunió d’aquest dijous 23 de juliol s’ha informat de la propera constitució de la Fundació del CESICAT i de la voluntat de tenir resolt aquest estiu el concurs publicat al Diari Oficial de les Unions Europees (DOUE) i al DOGC per import de 3,25 milions d’euros per seleccionar les empreses que han proveir els serveis que oferirà el Centre per garantir la detecció ràpida d’incidents de seguretat i comunicació d’alertes, i el suport remot a la contenció i recuperació d’incidents de seguretat, entre d’altres.

El CESICAT neix amb la voluntat d’establir una estratègia nacional de seguretat de la informació i de generar confiança de la ciutadania en la societat de la informació. Donarà suport a la protecció de les infraestructures crítiques TIC nacionals, i potenciarà un teixit català sòlid en seguretat TIC, un sector en clara expansió que mou més de 600 milions d’euros a tot l’Estat.

El suport de diferents institucions públiques i privades del territori a la proposta reusenca configura una aliança estratègica que ha de dinamitzar el propi centre i convertir-lo en un pol d’atracció de noves empreses de tecnologies de la informació i comunicació (TIC). La proposta reusenca compta amb el suport d’un seguit d’actors que avalen el projecte des dels àmbits institucional, empresarial i de recerca: la Cambra de Comerç de Reus, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, Tecnoparc Reus SA, T-Systems ITC Iberia SAU.

El projecte del CESICAT encaixa en el context del parc tecnològic de Reus, i dóna l’oportunitat a l’Ajuntament de Reus i el seu grup d’empreses municipals de continuar sent un referent en les TIC i l’administració electrònica en l’àmbit de les administracions locals.
L’Ajuntament de Reus ha apostat pel projecte conscient que aquest tipus d‘infraestructures afavoreixen la clusterització, és a dir, esdevenen pol d’atracció d’empreses i element tractor que promourà la creació de nous llocs de treball i la implantació de nova activitat al territori, com ha succeït a Lleó amb un ens similar, l’Institut de Tecnologies de la Comunicació, Inteco.
L’Ajuntament aporta al projecte 2 milions d’euros en concepte d’espais, infraestructures i serveis.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.