Notes de premsa

Programació d’activitats del primer quadrimestre de 2010 de l’Espai d’Informació Ambiental<br />

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 18/01/2010

ai d’Informació Ambiental publica la programació d’activitats del primer quadrimestre de 2010. N’inclou 19, entre tallers, jornades tècniques, xerrades informatives i sortides lúdiques, entre altres.

Xerrada divulgativa : APRENDRE I ENSENYAR AL VOLTANT DE L’AIGUA
Dimarts, 26 de gener, 19:00 h
Coneixem prou les propietats de l’aigua? Com s’estructura el cicle de l’aigua a la natura i els complexos ecosistemes que s’originen al seu voltant? Com transmetre la importància de la gestió i l’ús eficient dels recursos hídrics disponibles? Us oferim elements informatius i recursos didàctics per l’àmbit educatiu.
A càrrec de Josep M. Llorach, biòleg, escriptor i divulgador ambiental.

Xerrada: LA BIOCONSTRUCCIÓ I BIOCLIMATISME: EXEMPLES I APLICACIONS PRÀCTIQUES
Dijous, 28 de gener, 18:30 h
Xerrada sobre un sistema de construcció més respectuós amb l’entorn, eficient energèticament i saludable per a les persones, a partir de propostes i solucions aportades per la bioconstrucció i bioclimatisme.
A càrrec de Ricard Guiu, fundador de l’Ecocentre Mas Lluerna, bioconstructor i especialista en energies renovables. Amb la col·laboració de l’ADV - Ecològica Gent del Camp.

Taller d’Ecodisseny: FEM BIJUTERIA I ACCESSORIS AMB CÀMERES DE BICI !
Diijous, 4 de febrer, de 18:00 h a 20:30 h
Aprèn a fer-te els teus propis accessoris de moda i bijuteria amb càmeres de bicicleta! Un taller pràctic de reciclatge creatiu que permetrà reutilitzar amb creativitat càmeres velles de bici i convertir-les en braçalets, collarets, penjolls, arracades...
A càrrec de Cecilia Vaccari, eco dissenyadora i educadora ambiental de «El Ojo Avizor».

Taller teòric d’ Agroecològia: PLANTES QUE CUREN PLANTES, A L’HORT I AL JARDÍ
Dimecres, 10 de febrer, 18:00 h
Taller teòric on aprendrem a preparar extractes vegetals de plantes indispensables pel tractament de malalties o aportació de nutrients de les espècies vegetals més habituals al nostre hort o jardí.
A càrrec de Santi Soto, autor del llibre «Plantes que curen plantes» i fundador del centre de sensibilització ambiental i agroecològica «El Vergel de la Hadas». Amb la col·laboració de l’ ADV - Ecològica Gent del Camp.

Cicle Oficis d’Aigua III: ELS AIGUADERS I EL PANTÀ DE RIUDECANYES
Dimarts, 16 de febrer, 19:0 h
En aquesta ocasió centrem la mirada en la funció històrica de l’«aiguader» del Pantà de Riudecanyes i el vincle encara existent entre Reus, el pantà i la comunitat de Regants.
A càrrec de Miquel Àngel Prats i Fabra, secretari i administrador de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes i Daniel Pinyol Arnavat, professor del Departament d’Història Medieval i Paleografia de la UB.

SORTIDA A PEU: DESCOBERTA PELS CAMINS DE REUS
Dimecres, 24 de febrer, 9:30 h a 13:00 h
Cada cop hi ha més gent a qui li agrada cuidar-se tot passejant, sortint a caminar i alhora, conèixer nous camins i racons on parar a observar la natura més propera a la ciutat. Us convidem a conèixer la xarxa de camins de Reus i alguns dels racons i valors ambientals i culturals que amaguen.

Taller familiar d’ecologia urbana: JUNTS CONSTRUÏM CAIXES NIU!
Dissabte, 27 de febrer, de 10:00 h a 13:00 h
Les caixes niu són habitacles específics per ocells que, penjats a les branques dels arbres afavoreixen la nidació d’aquestes aus. En aquest taller pràctic farem una mica de bricolatge i construirem caixes niu que sortirem a penjar el proper dissabte 6 de març.
A càrrec de GEPEC (Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans)

Jornada informativa: COM AFECTA EL NOU REGLAMENT «CLP» SOBRE ETIQUETATGE DE PRODUCTES QUÍMICS A LA NOSTRA EMPRESA ?
Dijous, 4 de març, 18:00 a 20:00 h
Aquesta jornada pretén informar dels principals canvis normatius i de com interpretar les noves etiquetes per les empreses que utilitzen productes químics.
A càrrec de Víctor Macià, consultor ambiental.

RECURSOS PEDAGÒGICS PER A L’EDUCACIÓ D’UN CONSUM SOSTENIBLE: Presentació de www.educacionparaelconsumo.es
Dijous, 11 de març, de 17:30 a 19:00 h
DOLCETA, és un projecte de la UE destinat a difondre l’educació per al consum. Posa a l’abast set mòduls interactius amb informació sobre drets, serveis i recursos pedagògics per al consum responsable.
A càrrec de la Fundació URV.

Taller formatiu: ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SOSTENIBILITAT
Dimecres i dijous , 17 i18 de març, de 18:00 h a 20:30 h
Taller formatiu de reflexió i experimentació dels processos comunicatius i educatius cap a un món més sostenible. Les sessions integren teoria i pràctica a partir d’exercicis, jocs creatius i dinàmiques vivencials que serveixen per comprovar l’eficàcia dels conceptes i tècniques exposades.
A càrrec de Maria Bravo, periodista ambiental i directora de Teatrosfera.

Cicle Meteorologia a l’abast de tothom II: IDENTIFICACIÓ DE NÚVOLS I ALTRES FENÒMENS METEOROLÒGICS
Dimarts, 23 de març, 18:30 h
La meteorologia sempre ha estat un tema d’interès general. En aquesta segona xerrada ens preguntarem: Quins tipus de núvols recorren el nostre cel?, Com podem interpretar la informació que ens aporten?, Quins fenòmens meteorològics són els més habituals a Reus?
A càrrec d’Eduard Marimon, responsable de Meteoreus, Xarxa d’estacions meteorològiques de Reus

TALLER DE COMPOSTATGE CASOLÀ AVANÇAT
Divendres, 16 d’abril, 18:00 h
Si ja tens un compostador i vols millorar la seva productivitat, si vols saber com activar i/o mantenir el rendiment d’una pila durant els mesos més freds de l’any o el teu compostador s’ha quedat petit i t’interessa construir altres estructures per poder compostar, vine a aquest taller per amants de l’agroecologia domèstica!
A càrrec de GEPEC (Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans)

Taller de conducció sostenible: ANAR AMB BICICLETA PER REUS DE FORMA SEGURA
Dissabte, 17 d’abril, de 10:00 h a 13:00 h
Conèixer els drets i deures dels conductors de bicicleta, les normes i senyals de circulació essencials així com els elements de seguretat bàsics. Millorar el control de la bicicleta en circuit urbà i a circular de forma segura per Reus. En la part pràctica, circularem per circuit urbà mixte i rebrem consells i trucs per moure’ns per Reus amb seguretat
A càrrec d’Autoescola Jordi.

Xerrada: ARGUMENTS PER UNA AGRICULTURA I UNA ALIMENTACIÓ LLIURE DE TRANSGÈNICS
Dimarts, 20 d’abril, de 18:30 h a 20:30 h
Resum dels informes científics presentats a les jornades internacionals sobre els Organismes Modificats Genèticament organitzades l’any 2009 a Barcelona, els quals aporten respostes i interrogants a aspectes com el comportament impredictible de les varietats modificades genèticament, el posicionament de la ciència, la política i l’ètica en la seva aprovació, així com els riscos per la salut humana.
A càrrec de Miquel Vallmitjana, investigador en Biotecnologia a la UAB. Amb la col·laboració de la plataforma «Som lo que sembrem».

Projecció del documental: RECEPTES PER AL DESASTRE
Dijous, 22 d’abril HORA: 18:30 h
El director John Webster convenç la seva dona i els seus dos fills que tota la família ha de començar a viure una «dieta sense petroli», però sense abandonar el seu estil de vida suburbà de família de classe mitjana. L’experiència esdevé un documental en clau de comèdia, que ofereix «receptes» per canviar el nostre estil de vida i ser més sostenibles.

Jornada informativa: L’AIGUA I LA SALUT
Diimarts, 27 d’abril, 18:30 h
A finals del segle XVII ja existien indicis dels riscos de l’aigua per la salut humana. En aquesta jornada us volem aportar algunes pinzellades de la història de les malalties transmeses per l’aigua i com aquests fets han marcat l’actual normativa sanitària sobre la qualitat de l’aigua.
A càrrec de Natàlia Valero, tècnica de l’Agència de Salut pública de Barcelona

Xerrada: ELS ESPAIS PERIURBANS, COM MILLORAR-LOS ?
Dijous, 29 d’abril, 19:00 h
Reus és un territori ric i fèrtil i d’un passat agrícola esplendorós: masos, granges, mines d’aigua i una extensa xarxa de camins rurals sovint ocults al ciutadà, són elements del nostre paisatge que encara existeixen i que cal preservar.
A càrrec de Gemma Moncusí, tècnic de Medi Natural i Sensibilització Ambiental de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.