Notes de premsa

Relacions Cíviques programa nova oferta formativa per a les entitats de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 29/03/2021
Formació per a entitats Primavera 2021

La regidoria de Relacions Cíviques ha programat una nova oferta formativa per aquesta primavera dirigida a les entitats de la ciutat amb l’objectiu de donar eines i suport per reforçar el seu dia a dia i ajudar-les a afrontar, en clau d’èxit,  els canvis als quals es veuen sotmeses . En aquest sentit, des de la regidoria s’ha impulsat una formació més estratègica i proactiva, orientada a la innovació, el canvi i la digitalització de les entitats, ja que són eines necessàries per poder continuar la seva evolució i el seu impacte en la societat.

En la nova línia de treball transversal de la regidoria, s’ha comptat amb la col·laboració del personal tècnic d’altres regidories per a planificar i desenvolupar els cursos. També s’han recollit les demandes de les entitats pel que fa a les necessitats tècniques o de justificació dels projectes de subvenció.

Com a novetats en la programació, s’han incorporat els espais d’acompanyament emocional de forma presencial.  Aquestes sessions, tres en total, tindran cadascuna un tema central:  l’autoestima de l’equip de l’entitat, la resiliència de l’equip i la gestió del temps en l’equip. Aquestes sessions responen, per una banda, a la necessitat de les persones que formen part de les entitats de tenir espais físics de trobada i, per altra banda, creen nous espais per intercanviar i compartir experiències o  situacions que preocupen, qüestions necessàries durant l’estat excepcional que estan vivint amb motiu de la pandèmia.

També s’ha ampliat a tots els cursos el servei d’acompanyament a les entitats de manera personalitzat després de finalitzar la sessió formativa. Si alguna entitat vol aprofundir o s’ha quedat amb dubtes, només cal que avisi i s’establirà una sessió més per aquella entitat.

La regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles,  considera que “les entitats construeixen ciutat i formen part de la seva riquesa i la seva pluralitat”. Per aquest motiu, els plans de formació de les entitats “són dels indicadors més forts per augmentar la seva qualitat i és per això que des de la regidoria de Relacions Cíviques apostem per un planificació formativa anual orientada a la millora de la qualitat dels serveis que ofereixen així com al desenvolupament i motivació de les persones que en formen part”.

Els cursos programats aquesta primavera són els següents.

Abril:

  • El certificat digital de l’entitat
  • Presentar i justificar un projecte de subvenció
  • La transformació digital en les entitats amb pocs recursos
  • Espai d’acompanyament emocional: l’autoestima de l’equip de l’entitat

Maig:

  • Aprèn a dissenyar publicacions per a les xarxes socials amb Canva
  • La nova Carpeta Ciutadana: funcionament i utilització per a entitats de la ciutat
  • La protecció de dades en el funcionament de les entitats o associacions
  • Espai d’acompanyament emocional: la resiliència del nostre equip

Juny:

  • Idees per publicar quan no tenim molta activitat
  • Espai d’acompanyament emocional: la gestió del temps en equip

Totes les sessions seran en línia tret d’aquelles on s’especifiqui i si les condicions sanitàries ho permeten. Per poder assistir-hi cal fer inscripció enviant un correu a [email protected] o trucant al telèfon 977 010 029.

 

Formació per a entitats Primavera 2021

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.