Notes de premsa

Reunió sobre la reactivació amb les associacions de veïns i cases regionals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 22/06/2020
Foto de la reunió amb les associacions de veïns i cases regionals

L'Ajuntament de Reus ha realitzat una reunió amb les diferents associacions de veïns de Reus i les cases regionals per tal d'explicar-los el pla de mesures que s'han dut a terme des del consistori tant durant la pandèmia generada pel COVID19 com posteriorment. Han participat a la reunió les regidores d’Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarés; de Benestar Social, Montserrat Vilella; Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats. 

La trobada ha esta organitzada per la regidoria de Relacions Cíviques en el marc de la línia estratègica de proximitat i comunicació. La voluntat és mantenir informades a les entitats de la ciutat de tots aquells projectes, que de manera transversal i transparent, són d’interès per a la ciutadania amb la intenció que divulguin les novetats i propostes del consistori reusenc.

La regidora Montserrat Vilella va explicar als vint-i-cinc representants veïnals assistents a la reunió com s’havien reorganitzat els serveis socials davant la pandèmia per tal de poder fer front a les necessitats bàsiques de moltes famílies de la ciutat, alhora els hi va agrair la seva implicació, col·laboració i solidaritat en aquests moments tant complexos que estem vivint  ja que «hem constatat que cal reforçar aquests lligams entre els referents veïnals i els serveis socials per arribat a tothom que és el nostre objectiu».

El regidor Carles Prats, per la seva banda, va donar a conèixer les línies de subvencions obertes cap als autònoms i pymes que a conseqüència de la COVID’19 han hagut de tancar, per aquelles que han adaptat els seus negocis per poder obrir i totes les despeses en elements de protecció no fungibles, necessaris per la seva continuïtat. El regidor va destacar «l’impuls que es vol fer per a la creació de cooperatives en l’àmbit de les cures i així ajudar a regularitzar la situació laboral d’aquelles persones que treballen en serveis a domicili, en dependència i assistència personal». Prats, per últim va posar de manifest l’aposta en l’àmbit dels ryders solidaris per impulsar l’economia social.

La regidora Montserrat Caelles, va centrar la seva exposició en les accions de l’Agència Reus Promoció per a la reactivació econòmica i social. Va explicar-los la campanya de sensibilització a la ciutadania i el públic de proximitat a favor del consum en els comerços i locals de restauració de Reus. Aquesta campanya, en una segona fase, s’orientarà en la promoció exterior de la ciutat amb un missatge més inspiracional per tal d’atraure turisme exterior.

Tot seguit, va explicar la propera emissió dels Bons Reus per a la compra de béns de consum personal i familiar en establiments comercials minoristes, de serveis, de restauració i de turisme adherits. i que te com a objectius, a més de reactivar l’activitat econòmica, millorar la liquidesa dels establiments i motivar la ciutadania a comprar a Reus. «Cada Bon Reus tindrà un valor de 30€ dels quals, el ciutadà només n’haurà de desemborsar 20€ ja que la diferència serà aportada per l’Ajuntament».  La regidora apunta que, la despesa efectuada a l’establiment, haurà de ser superior al 30€ mentre que cada ciutadà podrà adquirir un màxim de 2 bons  «Calculem que la implantació dels Bons Reus tindrà un impacte econòmic que triplicarà la inversió dels 400.000€ que hi farà l’Ajuntament arribant com a mínim a generar un volum de 1.380.000€ de despesa en els diferents establiments de la ciutat».

Pel que fa a la reactivació de la demanda turística, esmentà els Packs  d’ Estada amb activitats i productes del territori per a les primeres 2.000 persones que s’allotgin a la ciutat i el sorteig de 100 estades dobles d’una nit.

Per últim la regidora Teresa Pallarés va destacar totes les línies de suport a la digitalització (hardware i software) engegades amb assessorament a petites i mitjanes empreses que bàsicament han estat adreçades als comerços de la ciutat.

Pel que fa a la rehabilitació d’habitatges va destacar el rellevant suport que les associacions de veïns i col·lectius com les cases regionals poden fer i fan en la difusió de les línies d’ajut a la rehabilitació d’habitatge; «ells millor que ningú coneixen les realitats dels barris, dels seus veïns i de la gent que els hi és propera» Va explicar que a aquests ajuts hi poden accedir els propietaris que vulguin rehabilitar el seu habitatge i posar-lo a disposició de la borsa de lloguer assequible. També va fer esment als ajuts a la rehabilitació d’edificis en temes de millores estructurals i sobretot d’eficiència energètica. El tema va resultar d’especial interès i es convocarà properament una reunió per tal que es puguin explicar aquestes línies d’ajut a l’habitatge d’una manera més detallada.

Foto de la reunió amb les associacions de veïns i cases regionals

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.