Notes de premsa

Reus estrena senyalització viària inclusiva amb pictogrames

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 1/06/2021
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames al CEE Font del Lleó
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames a l'Escola Pi del Burgar
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames a l'Escola Montsant
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames al CEE Font del Lleó
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames al CEE Font del Lleó

L'Ajuntament de Reus ha senyalitzat amb pictogrames inclusius els passos de vianants que hi ha davant de tres centres educatius de la ciutat: el CEE Font del Lleó, l’Escola Montsant i l’Institut Escola Pi del Burgar de Reus. La proposta, impulsada per la regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de les regidories d'Ensenyament i de Desenvolupament Urbà i Via Pública i del servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, s'ha portat a terme aquest dimarts, 1 de juny, i ha sorgit dels espais de treball del Consell Municipal de la Discapacitat, concretament de la subcomissió creada amb aquest objectiu dins de la comissió d’accessibilitat arquitectònica, i s’ha dut a terme amb la participació dels tres centres educatius que s’han afegit a la iniciativa.

L'acte, que s'ha desenvolupat en tres fases, una davant de cada centre educatiu, ha simbolitzat l'estrena de la senyalització viària inclusiva amb pictogrames a la ciutat; i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella; i el regidor d'Educació, Daniel Recasens, així com amb la participació d’alumnes i responsables dels centres educatius, i d’algunes de les entitats i associacions que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat.

En paraules de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, "l'objectiu és fer una ciutat més amable i comprensible. Els pictogrames, comunicació amb imatges, ajudaran als infants amb trastorns greus del neurodesenvolupament com TEA però seran útils a tothom. Volem donar visibilitat a la necessitat d’atendre les diferents necessitats de la ciutadania a l’hora d’informar sobre l’ús de la via pública i, més enllà, avançar cap a una ciutat inclusiva”.

Els passos de vianants mostren de forma gràfica la seqüència d’accions que s’han de seguir per creuar el carrer de forma segura d’acord amb els pictogrames d’ARASAAC, que ja s’utilitzen en la senyalització interior de diversos centres educatius de la ciutat.

Tot i que no hi ha un calendari definit, l’objectiu és que aquesta senyalització s’ampliï a altres passos de vianants, i que s’integri també en la senyalització interior d’equipaments i instal·lacions municipals.

ARASAAC
ARASAAC ofereix recursos gràfics i materials adaptats amb una llicència Creative Commons per facilitar la comunicació i l’accessibilitat cognitiva a totes les persones que, a causa de diferents factors (autisme, discapacitat intel·lectual, falta de llenguatge, gent gran, etc.) presenten greus dificultats en aquestes àrees que dificulten la seva inclusió en qualsevol àmbit de la vida diària. ARASAAC és un projecte col·laboratiu impulsat pel Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa que des del 2007 ha afavorit la implementació de projectes de senyalització inclusiva a tot l’estat.

El Consell Municipal de la Discapacitat
La iniciativa parteix del treball en el sí de la subcomissió del Consell Municipal de la Discapacitat, en el que hi han participat les escoles d'educació especial Alba, Nostra Senyora del Mar i Font del Lleó, així com Villablanca Serveis Assistencials, Espai TEA, Associació Supera't, el Teatre Bartrina, el Gaudí Centre o les Brigades municipals, entre altres.

El consell municipal és un òrgan de participació sectorial de l’Ajuntament de Reus que té com a finalitat integrar la participació dels ciutadans i ciutadanes i les seves entitats en els assumptes municipals relacionats amb la discapacitat.

El Consell Municipal de la Discapacitat és presidit per la regidora de Benestar Social, per delegació de l’alcalde, i l’integren un representant de cada grup polític municipal, i un representant de cada entitat de la ciutat que desenvolupen activitats vinculades amb la discapacitat.

Senyalització viària inclusiva amb pictogrames al CEE Font del Lleó
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames a l'Escola Pi del Burgar
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames a l'Escola Montsant
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames al CEE Font del Lleó
Senyalització viària inclusiva amb pictogrames al CEE Font del Lleó

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.