Notes de premsa

Reus se suma al conveni entre la Generalitat i empreses subministradores d’aigua contra la pobresa energètica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 10/11/2016
Foto de la roda de premsa

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en representació de l’Agència Catalana de Consum (ACC), i l’alcalde de Reus i president d’Aigües de Reus, Carles Pellicer, ha signat aquest matí un conveni per aplicar mesures per fer front a les necessitats de les famílies en situació de pobresa energètica.

Així, Aigües de Reus se suma a les 17 empreses que ja han subscrit el conveni amb la Generalitat que són les següents: Agbar; Sorea; Anaigua; Comaigua; Gestaigua; Aigües de Sant Pere de Ribes; Aigua de Rigat; Aigües SVH; Aigües de Palamós; Aigües de Sabadell; Cassa, Aigües i Depuració; Aigües del Prat; Ematsa, Mina pública d’aigües de Terrassa, Aigües de Manresa i Gestió Integral d’Aigües de Catalunya.

L’alcalde de Reus, de la seva banda, ha afirmat que “amb aquest conveni sumem tots per seguir lluitant contra aquesta problemàtica”. En aquest sentit, Pellicer també ha volgut destacar la col·laboració entre el seu consistori i el de Tarragona per treballar coordinats en aquesta matèria.

Reus ja disposa d’un fons social gestionat per l’empresa d’aigües amb un import anual de 100.000 euros per atendre les bonificacions de les tarifes i els ajuts al pagament del rebut de l’aigua en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. En aquest sentit, a finals de 2015, més de 1.750 famílies s’havien beneficiat d’aquests ajuts.

Aquest import previst per Aigües de Reus se suma als 80.000 euros que ja venia reservant l'Ajuntament de Reus per 2016 amb aquesta finalitat d'ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat. A més, l'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Benestar Social disposa d'una altra partida de 100.000 euros també el 2016 per a ajudes a famílies en despeses de llum i gas, de manera que la nova mesura consolida la línia de treball iniciada des de fa uns anys al municipi reusenc per combatre la pobresa energètica, que inclou també tot un seguit d'ajudes d'urgència al marge d'aquestes partides pressupostades. De fet, l'any 2015 l'Ajuntament de Reus va esmerçar una despesa propera als 300.000 euros en ajudes en situació de vulnerabilitat energètica.

El conveni sugnat amb la conselleria recull mecanismes per evitar el tall de subministrament d’aigua potable a les persones amb situació de vulnerabilitat, a les que estan en tràmit de sol·licitud o assignació d’algun ajut o renda mínima i de les qualificades amb vulnerabilitat residencial.

Així mateix, Aigües de Reus flexibilitza el pagament de les factures de subministrament d’aigua atorgant ajornaments o el pagament a terminis de manera individualitzada a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica o d’exclusió residencial.

Per la seva part, l’Agència Catalana de Consum es compromet a donar suport, assessorament i la col·laboració necessària a Aigües de Reus per complir la legislació vigent en matèria de consum i, especialment, pel que fa a la normativa de pobresa energètica.

D’acord amb aquest conveni, l’empresa també informaran anualment l’Agència Catalana del Consum (ACC) de quin ha estat l’abast de les mesures que hagi posat en marxa. Això permetrà que la Generalitat pugui, a més de garantir el compliment de la llei, incrementar i sistematitzar tota la informació per tal d’avaluar l’evolució de la pobresa energètica i elaborar les polítiques més adequades en cada moment. Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat prossegueix amb el desplegament de la Llei 24/2015.

Foto de la roda de premsa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.