Notes de premsa

Taller d'art tecnològic a Cal Massó

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 16/05/2022
Vestibular Taller Art Tecnològic

El Centre d’Art Cal Massó acollirà aquest dimarts dia 17 de maig un taller d’art tecnològic, “TALLER ART+CIÈNCIA+TECNOLOGIA”, amb els artistes Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit. Es farà des de les 16:00h fins a les 20:00 h i, tot i que és gratuït, cal reserva prèvia a https://ticket.reuscultura.cat/

Taller part 1 (1h 30min)
En la primera part del taller s’impartirà una masterclass en la qual els artistes presentaran els seus projectes més recents que combinen art, ciència i tecnologia:
-“My Artificial Muse” (Albert Barqué-Duran, Mario Klingemann & Marc Marzenit, 2017)
https://albertbarque.com/myartificialmuse/
-“The Zero-Gravity Band” (Albert Barqué-Duran & Marc Marzenit, 2018)
https://albertbarque.com/zerogravityband/
-“ULTIMATE EMOJI” (Albert Barqué-Duran, 2019)
https://albertbarque.com/ultimateemoji/

Taller part 2 (2h)
En la segona part del taller, els artistes presentaran i executaran el muntatge en directe de l’obra “VESTIBULAR_1” (Albert Barqué-Duran & Marc Marzenit 2020). Una instal·lació immersiva audiovisual, presentada a Ars Electronica, que indueix sensacions il·lusòries d’automoviment en completa foscor, interrompent de forma temporal el funcionament vestibular de l’audiència.
https://albertbarque.com/vestibular_1/

Currículum dels artistes
Albert Barqué-Duran (1989), PhD, és un artista i investigador en Tecnologies Creatives i Art Digital, actualment establert a Barcelona. L’Albert va obtenir el seu PhD i Postdoc en Ciències Cognitives a la City, University of London (UK) i ha sigut Visiting Postgraduate Researcher at Harvard University (USA) and University of Oxford (UK). La seva recerca és centra en: (1) interacció home-màquina durant processos artístics i creatius, (2) estètica en processos amb intel·ligència artificial, (3) percepció i estètica sota conflictes sensorials i manipulació vestibular, i (4) formats experimentals en entorns virtuals a través de motors de joc.

Ha exposat i ha fet performances a Sónar+D (Barcelona, Spain), Ars Electronica (Linz, Austria), ZKM (Karlsruhe, Germany), Creative Reactions (London, UK), Cricoteka (Krakow, Poland), Albumarte (Rome, Italy), SciArt Center (New York, USA), IGNITE Fest (Medellín, Colombia), Nuits Sonores (Lyon, France), Mobile World Congress (Barcelona, Spain), Ming Contemporary Art Museum (Shanghai, China), DMA (Daejon, South Korea), SIGGRAPH (USA), NeurIPS (Vancouver, Canada), entre d’altres. L'Albert ha sigut guardonat amb la residencia artística de Sónar+D x Factory Berlin al 2020. I va rebre el premi de “We Are Europe” (Creative Europe Programme of the European Union), considerant-lo com a un dels 64 joves “Activites Culturals” d’Europa al 2019. També a estat guardonat internacionalment amb el premi “Re:Humanism Prize” pels seus projectes relacionats amb intel·ligència artificial i art; amb el premi “We Are Equals – MUTEK Music Academy” per promoure paritat de gènere en la indústria musical; amb el premi “Art of Neuroscience” per interseccions entre ciència i art; i amb el “Premi Internacional Ciutat de Lleida” pel seu impacte significatiu a nivell internacional.

Marc Marzenit és enginyer de so, compositor, deejay i CEO d’Aulart, plataforma educativa online de música contemporània.
La seva carrera com a productor de música electrònica, l’ha portat a actuar en més de 30 països d'arreu del món en els darrers anys de la seva carrera, que compta ja amb més de 17 anys d'experiència com a reconegut productor.
Gràcies a la seva passió per l’educació, va fundar Aulart.com, EdTech musical amb alumnes de més de 100 països i reconeguts artistes internacionals. També ha donat conferències TEDx i és professor de màster a la universitat de noves tecnologies ENTI-UB.

També a estat guardonat internacionalment amb el premi “Re:Humanism Prize (Italy)” pels seus projectes relacionats amb intel·ligència artificial i art; amb el “Premi Internacional Ciutat de Lleida” pel seu impacte significatiu a nivell internacional, i és membre seleccionat del programa de la fundació Karman Project (Berlin).

Vestibular Taller Art Tecnològic
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.