Notes de premsa
Tarragona i Reus es donen la mà per impulsar la creació cultural i l’art contemporani al territori
El Centre d’Art Cal Massó de Reus i el Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, Mèdol, han encetat una línia de col·laboració per impulsar la creació cultural i la programació d’arts contemporànies al territori.
Així s’ha presentat aquest matí al Centre d’Art Cal Massó, en una roda de premsa conjunta que ha comptat amb la presència de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus; Sandra Ramos, consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona; Vicent Fibla, director del Mèdol-Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, i Leo Pum, artista.
El primer fruit d’aquest treball conjunt és Lore, una instal·lació i embolcall sonor de l’artista visual Leo Pum que es podrà veure des d’aquest dijous dia 20 al 22 de febrer a Cal Massó i que s’inspira en l’imaginari de les novel·les fantàstiques i els jocs de rol.
Si Lore recrea el context i la profunditat narrativa d’un videojoc analògic, a la intersecció de tecnologia, tradició i so, també Mèdol i Cal Massó han plantejat aquesta primera col·laboració evocant el mode versus d’una aventura.
Aquesta acció entre Mèdol i Cal Massó —dos centres que formen part del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals (SPEAV) que impulsa la Generalitat— té com a objectiu establir complicitats creatives a nivell territorial.
Daniel Recasens ha manifestat que “és obvi que les ciutats de Tarragona i Reus tenim interessos comuns i objectius idèntics, entre els quals, que la cultura ens mou a les dues. Si treballem plegats i presentem propostes conjuntes, aconseguim amplificar la visibilitat de les dues ciutats i enfortim el diàleg cultural al territori”.
Per la seva banda, la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos ha posat de manifest que "quan parlem d'àrea metropolitana no només parlem de busos sinó també de cultura i aquest és el primer cop que fem activitat conjunta entre Cal Massó i el Mèdol, dos equipaments germans".
A través d'un seguit de performances i sessions de música -des de l’ambient a la fisicitat del cos-, aquest projecte combina elements ancestrals amb l’experimentació i la innovació contemporània, una performance del propi espai que el propi artista anomena ‘Live installation performance’. L’objectiu és oferir al públic una experiència immersiva que fusiona passat i futur, món analògic i digital, en un diàleg artístic únic.
La instal·lació té com a element central un conjunt de pantalles que representen el món digital, l’univers narratiu o lore en què té lloc aquesta història. “Volem parlar d’identitat, dels diferents rols que les persones assumim quan ens relacionem amb d’altres fent servir el canal digital. Aquest espai fixe de la instal·lació s’activarà amb diferents performances protagonitzades per artistes que assumirem personatges diversos”, explica l’artista Leo Pum, que encapçala aquest projecte.
El públic que assisteixi a la inauguració de Lore, avui dijous 20 a les 19:00 h a Cal Massó, podrà veure les performances de Leo Pum i les actuacions de Polifeme i Matacandil. L’espai, ja transformat, restarà obert al públic demà divendres 21 i dissabte 22, en què tindrà lloc l’actuació musical de l’artista tranfemenina Bella Báguena i una sessió DJ amb el també artista Guillem Sarrià a mode de clausura.