Notes de premsa

Una trentena de persones participa del projecte inclusiu estrenat en l’edició d’enguany dels Tres Tombs

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 16/03/2018
Foto dels Tres Tombs

Una trentena de persones va participar el passat 4 de març en el projecte per promoure la inclusió tant d'infants amb famílies amb vulnerabilitat com de persones amb discapacitat en la celebració dels Tres Tombs, la festa organitzada per l'Associació d'Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona. La iniciativa d’integració social ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social.

En concret, 10 infants de famílies amb vulnerabilitat social de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, van participar d'aquesta festa, en una iniciativa pionera que es vol estendre a la resta de Catalunya. Els infants van pujar dalt d'un carruatge i van estar acompanyats per un educador i les seves famílies, que van assistir a la festa com a espectadores. Una altra carrossa, en aquest cas adaptada, la van ocupar 10 persones amb discapacitat, usuàries del Taller Baix Camp. A més, 12 persones usuàries de l'Hospital de Dia Mas Sabater, gestionat per l'Associació d'Esclerosi Múltiple, també van disposar d'un altre carro. Totes aquestes persones van comptar amb l'ajuda de 8 joves voluntaris de l'Aula Oberta de l'Institut Salvador Vilaseca. Fins aquest any, només es convidava a les famílies i persones usuàries del Club Esportiu Alba.

Aquesta iniciativa d'integració social compta amb el suport de la regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d'Inclusió Social (PLIS), de l'àmbit de les Persones amb Discapacitat i dels serveis d’intervenció socioeducativa, a més d'amb la col·laboració de les entitats socials i del centre educatiu que hi han participat de manera directa.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració positiva d'aquest nou projecte social: «Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que té com a objectiu esdevenir un referent per altres municipis que també fan els Tres Tombs, als quals animo que facilitin l'accés a la festa de les persones que sovint tenen més dificultats per accedir-hi, ja que la seva participació a més de ser una experiència positiva per qui participa, és un valor afegit per a la festa en el seu conjunt».

Aquest projecte pioner de fer Els Tres Tombs inclusius, a més de promoure la participació de nous col·lectius, va incloure, per primer cop, l'adaptació de la plaça de la Puríssima Sang, l'espai on es va fer la benedicció dels animals, per tal que les persones amb discapacitat poguessin seguir l'acte amb comoditat.

Foto dels Tres Tombs
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.