Notes de premsa

Uns 1.500 joves participen en les activitats del programa d’oci alternatiu Altersuer

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 29/07/2013
Electropiscina
Nit de misteris
Taller de pinxos

Més de 1.500 joves han participat en les activitats del programa Altersuer, que aquest dissabte ha tancat l’edició de 2013 amb la Mostra de Cultura Juvenil que ha tingut lloc a La Palma i en la que hi han assistit unes 300 persones.

Altersuer és un programa transversal d’oci alternatiu que presenta una variada oferta d’activitats d’oci saludable dirigit als joves per gaudir de les tardes i nits d’estiu. El programa, en el què hi participen les regidories de Cultura i Joventut, d’Esport, i el serveis municipals de Salut Pública i de Serveis Socials, planteja alhora propostes lúdiques i formatives amb l’objectiu de millorar les capacitats i els coneixements dels joves en una època d’especials dificultats.

Amb aquestes activitats, s’augmenta l’oferta d’oci saludable i creativa que hi ha per joves a la ciutat i s’ampliar el ventall de possibilitats a l’hora de prendre decisions respecte l’ocupació del temps lliure i per prevenir situacions de risc associats a tot tipus de consums.

Durant el mes de juliol organitzat tallers, com de cinema, teatre, tapes japoneses, rus, pinxos, jocs, etc; així com tallers educatius de prevenció relacionats amb la salut i activitats nocturnes.

Activitats de Joventut
Molts dels tallers han hagut de tancar inscripcions i han quedat joves en reserva. Hi ha activitats que ja són un clàssic del programa Altersuer com el teatre o el cinema, que han tornat a comptar amb una gran acceptació per part dels joves. Hi ha altres activitats que es consoliden, i en la seva tercera edició gaudeixen d’un gran èxit de públic, com és l’Electropiscina, la Nit de Misteris i la Nit de bikers, activitats que gaudeixen d’un especial reconeixement perquè estan coorganitzades juntament amb entitats juvenils de la ciutat.

Altres activitats noves d’enguany, com el cicle de tastets d’estiu a través del qual proposàvem descobrir secrets culinaris del món els dilluns al vespre amb tres tallers de cuina del món han tingut una molt bona rebuda per part dels joves i els tres dies la sala ha estat plena de joves amb ganes d’aprendre i degustar un plat nou.

Activitats de Salut Pública
Dintre del programa Altersuer 2013, Salut Pública realitza els tallers saludables amb l’objectiu de promoure i facilitar un oci alternatiu saludable oferint alternatives al consum de drogues.

Els tallers realitzats han estat els següents:

  • Begudes Saludables, per confeccionar begudes i es treballa a l’entorn del consum de l'alcohol)
  • Taller Sex+Drugs: taller sobre sexualitat, la utilització del preservatiu i els mites sobre drogues.
  • Joc interactiu: «Troba't la teva meta», en el que es treballen temes de sexualitat, drogues, esports i tòpics
  • Taller «si beus...posa’t les ulleres»: taller pràctic sobre l’ús i abús de l’alcohol. S’utilitzen ulleres de simulació de graduació d’alcohol en sang. Els participants realitzen un circuit on poden valorar les dficultats i riscos sota la simulació d’un consum d’alcohol.

Activitats esportives
Les activitats esportives dins el marc del programa Altersuer possibiliten que adolescents i joves puguin realitzar activitats esportives de caire preventiu durant el mes de juliol. Durant les sessions es treballa l’esport per a impulsar el desenvolupament personal, la socialització i la inclusió social d’infants, adolescents i joves per a combatre les conductes de risc.

Aquest projecte es porta a terme, bàsicament, desenvolupant activitats com el futbol sala, el bàsquet, el bàdminton i jocs tradicionals,... en tots els districtes de la ciutat, mitjançant els equipaments existents. Les activitats s'han realitzat al Polilleuguer Alberich i Casas, Polilleuger Ciutat de Reus, Escola Rubio i Ors, Escola Rosa Sensat i Escola Maria Fortuny.

En totes les activitats es desenvolupa un treball socioeducatiu, de cohesió social i de prevenció vers conductes de risc.

El treball el desenvolupen coordinadament monitors esportius, educadors socials i tècnics de salut pública. Les activitats es complementen amb tallers de prevenció sobre alimentació saludable, drogues i sexualitat

En total s'han desenvolupat 48 sessions de dues hores, amb una freqüència de dues o tres sessions setmanals durant les tardes del mes de juliol. En aquesta edició s'ha ampliat l'oferta d'activitats a quatre setmanes vers les tres que es van realitzar el curs passat amb l'objectiu de millorar el treball preventiu.

Electropiscina
Nit de misteris
Taller de pinxos
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.