Notes de premsa

Visita al nou laboratori d’anàlisi d’aigües de l’estació depuradora

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 27/02/2008

alde de Reus, Lluís M. Pérez, i el regidor cap de l’Àrea de Medi Ambient, Ernest París, visitaran aquest dimecres 27 de febrer a les 19:00 h el nou laboratori d’aigües que la societat municipal GAISA ha construït a les instal·lacions de la depuradora d’aigües residuals (Partida Porpres). El nou laboratori permetrà absorbir els increments d’analítiques que s’han produït en els darrers anys i deixarà espai per a previsibles creixements.

El nou laboratori ha representat una inversió de 1.072.132,3 euros que han finançat l’Ajuntament de Reus (en un 40%) i l’Agència Catalana de l’Aigua (en el 60% restant). Es tracta d’un edifici bioclimàtic de coberta enjardinada i sistemes d’optimització tèrmica i lumínica amb una superfície tota construïda de 450m2 i 339 dedicats al laboratori. L’edifici inclou també una aula de divulgació.
El nou laboratori integra els dos laboratoris que actualment hi ha en funcionament: un a la mateixa depuradora (que analitza les aigües residuals) i l’altre a l’estació potabilitzadora (que analitza les aigües de boca). Inicialment, cadascun d’aquests laboratoris, separats per 5 quilòmetres de distància, només tenia la funció de suport pel control de processos de les diferents explotacions de depuració d’aigües potables i residuals. La separació, però, fa que no es puguin optimitzar ni els recursos tècnics ni els humans.
El laboratori d’aigües potables i especialment el d’aigües residuals ha incrementat en els últims anys el volum de paràmetres a analitzar degut, d’una banda, de la contractació de nous serveis per part de la societat municipal Gestió Ambiental i, per una altra, a que la legislació és cada vegada més exigent tant pel tipus de controls que cal realitzar com per la qualitat exigida en la seva realització. Tot això ha comportat l’adquisició de més aparells de mesura per fer front a l’increment de mostres que cal analitzar. Tanmateix, el laboratori de residuals es troba actualment saturat tant pel que fa a l’espai del personal com d’aparellatge d’anàlisi.
Per tal de donar solució a la problemàtica de manca d’espai, s’han unificat els dos laboratoris en un de sol, dotant-lo de tots els serveis necessaris, tant tècnics com administratius que permetin fer front tant a les necessitats actuals com futures. Les noves instal·lacions resoldran algunes mancances de les actuals com la falta de vitrines de gasos adequades pel que fa a riscos laborals, la qual cosa obligava a encarregar algunes analítiques a laboratoris externs; la falta de vestuaris, així com despatxos i sales de reunions on s’hi puguin fer feines de gabinet o administratives de manera adequada. La ratio de metres quadrats per treballador passarà dels 7,3 actuals als 37,7, quan la mitjana del sector se situa en els 20.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.