Programa Municipal d'Educació Ambiental

Cerca al Blog de Medi Ambient

E.g., 28/01/2023
E.g., 28/01/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Objectius de Desenvolupament Sostenible Reus 2030 en el programa municipal
Dimecres 05 Octubre, 2022

El Programa municipal d’Educació Ambiental és l’eina que la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient posa a disposició dels centres educatius de la ciutat. La meta principal és la d’avançar plegats en la millora de cinc objectius dels 17 objectius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tot fent-ne protagonistes els alumnes de cada centre. Aquests cinc objectius són:

  • Promoure l’energia neta i assequible
  • Vetllar per ciutats i comunitats sostenibles
  • Treballar per una producció i consum responsables
  • Lluitar contra el canvi climàtic
  • Vetllar pel patrimoni natural de Reus

Els destinataris primordials d’aquest programa són els Centres Educatius. És en aquests centres on es dediquen més esforços, ja que s'entén l’educació formal com a eina de transformació social, a partir de la qual es poden iniciar canvis que s'estenguin a la comunitat educativa, família, barri i ciutat. El programa es va presentar als centres educatius el passat mes de juliol i a tota la ciutadania aquest setembre.

El programa educatiu «Escoles Reus 2030» consta de tres eixos:

  • Programa de millora contínua Escoles 2030, al que ja s’han adherit 14 centres, permetrà treballar a fons algun repte de millora ambiental al centre.
  • Activitats de descoberta de la biodiversitat i l’entorn natural de Reus. Aquestes activitats permetran a l’alumnat descobrir les rieres, parcs i camins de Reus i conèixer-ne els animals i plantes que hi viuen. També serviran per posar en relleu el paper de la natura a la ciutat.
  • Celebració de tres jornades ambientals. La primera tindrà lloc el proper mes d’octubre i es troba emmarcada en el Dia Internacional d’Acció pel Clima. Consistirà en un treball de cada centre sobre el canvi climàtic i una posterior trobada per a fer partícips a la ciutadania del missatge que decideixin donar
Objectius de Desenvolupament Sostenible Reus 2030 en el programa municipal

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.