Receptes amb avellanes, naturals i molt saludables!

Cerca al Blog de Medi Ambient

E.g., 28/01/2023
E.g., 28/01/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns 14 Novembre, 2022

Us proposem dues receptes delicioses amb l'avellana com a ingredient principal. 

Avellanes garrapinyades (vegana)

Ingredients:
100 g d’avellanes DOP Reus sense closca i sense torrar (crues)
100 g de sucre
35 ml d’aigua

Elaboració:
Per començar posarem una paella al foc. Hi afegim l’aigua i el sucre. Esperem que el sucre es desfaci i quan la barreja adquireixi un color blanquinós hi afegim les avellanes crues, sense closca. Anem remenant continuament amb una pala de fusta, vigilant que la barreja no s’aferri a la paella. Podem apartar la paella del foc i tornar-la a posar un parell de vegades, per tal de refredar una mica la barreja.
Remenem fins que el sucre cristal·litzi (quan l’aigua s’hagi evaporat) quan la barreja adquireixi un color brillant i torrat, retirar la paella del foc.
Dipositem les avellanes sobre un paper de forn, que no estiguin juntes, separades. I les deixem refredar. Les podem guardar en un pot de vidre reutilitzat, es conserven bastant bé.
Estenem les avellanes ja garrapinyades sobre un paper de forn i les deixem reposar fins que es refredin. Un cop fredes es poden conservar en un pot de vidre (poden ser pots de vidre reutilitzats).

Crema d’avellanes i xocolata


Ingredients:
400 g d’avellanes DOP Reus sense closca i sense torrar (crues)
½ cullerada de sal
120 g de xocolata de postres
Mel al gust

Elaboració:
Comencem per triturar les avellanes. Per fer-ho les podem dipositar en una trituradora d’aliments i les fem a miques fins que aconseguim una massa homogènia. Hem de veure que l’avellana comença a deixar l’oli que té i queda una textura cremosa. Mentre s’esmicolen les avellanes podem preparar la xocolata. Posem una olla o un cassó al bany maria (o bé al microones) i hi desfem la xocolata trossejada. Quan estigui desfeta del tot l’apartem del foc (evitem remenar). Preparem un bol i hi aboquem la xocolata fosa. Després hi afegim les avellanes prèviament triturades. Finalment hi afegim la mel i ho anem remenant tot amb moviments suaus fins que quedi una barreja homogènia.

Natural i molt saludable!
Es pot fer servir en entrepans o bé per fer pastissos. Conservar a la nevera o en un lloc fresc.
Bon profit!


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.