Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Data Actual
Actes Programats

Documental del Mes

Documental del Mes

Lobster Soup.

2020
96 min.
Espanya, Islàndia i Lituània
VO: Islandès i anglès
Subtítols: català
 
Els directors, Pepe Andreu i Rafa Molés, ens submergeixen en un petit cafè d'Islàndia per reflexionar sobre els efectes del turisme massiu i de com les nostres vacances transformen els llocs i a les persones que els habiten.
 

Després d’un recorregut per festivals i mercats d’arreu del món, aquest mes de novembre s’estrena a Espanya Lobster Soup. L’espai on transcorre la pel·lícula, el cafè Bryggjan, és l’ànima del poble més gris d’Islàndia. Vells pescadors, músics bojos, boxejadors, elfs… Una comèdia deliciosa sobre les comunitats humanes

Cada matí, en Krilli prepara la sopa de llagosta del cafè Bryggjan, un local diminut en el poble més anodí d’Islàndia. La seva parella ajuda a la cuina i enyora Reykjavík. A la cafeteria, el germà d’en Krilli, l’Alli, s’asseu amb els vells pescadors, amb l’últim boxejador de l’illa i amb el traductor d’El Quixot a l’islandès, Gudbergur Bergsson. Cada dia troben una nova solució per als problemes del món, i veuen com la seva terra s’omple a diari de visitants i turistes.

L’ambient d’aquell petit cafè, autèntic i recondit, atrau l’atenció de tots aquests turistes que busquen un lloc on sentir-se especials. L’èxit de la sopa supera totes les expectatives, fins al punt de captar l’interès d’uns inversors ambiciosos. Volen comprar el local, ampliar-lo i penjar un gran esquelet de balena a la paret.

Islàndia ha estat un d’aquells llocs recondits que s’han convertit en destí turístic pels viatgers amb ànima d’aventurers. En la darrera dècada ha multiplicat per quatre el seu volum de visitants superant els 2 milions el 2017, un número set vegades major que els habitants de la illa, que és de 334.000 censats. Aquest creixement ha permès que Islàndia es desenvolupés dins d’un mercat més global, però generant estralls en un espai de per si fràgil, i és que les zones més populars del país no tenen capacitat per allotjar tots aquests turistes i acaben per ressentir-se’n. El govern d’Islàndia esta treballant constantment per trobar la manera de mantenir els espais en les condicions apropiades, així com per aconseguir un turisme més respectuós. Però aquest no és un camí fàcil.

Com aconseguim un món global que també tingui en compte les particularitats dels pobles i ciutats? Podem viatjar de manera més respectuosa amb els entorns? Quins efectes tenen les nostres actituds com a turistes en l’entorn d’un poble com Grindavík?

Una comèdia deliciosa, amb ingredients dolços, picants i melancòlics, sobre l’ànima humana i la vida en comunitat que s’acaba convertint en una radiografia de la decadència consumista del món occidental.

Fitxa Tècnica

Direcció: Rafa Molés, Pepe Andreu
Guió: Pepe Andreu, Rafael Molés, Ólafur Rögnvaldsson, Arunas Matelis
Fotografia: José Luis González Iglesias
Música: Alberto R. Lucendo
Disseny de so: José Luis Rubio
Edició: Sara Marco
Producció executiva: Natalia Maestro, José Luis Rubio, Ólafur Rögnvaldsson, Algimanté Mateliené
Direcció de producció: Patricia Velert
Empreses productores: Suica Films, Rec Grabaketa Estudioa, Ax Films, Studio Nominium
Distribució: DocsBarcelona Distribution

PREU

Gratuït (amb reserva prèvia)


VENDA D'ENTRADES


ON

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1

Com arribar-hi


QUAN

Del 18/11/2021 al 01/01/1970


MÉS INFORMACIÓ

Web Museu de Reus

VIDEO

LOCALITZACIÓ

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1,

Tel. 977 010 665

http://cimir.reus.cat/

[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.