Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Data Actual
Actes Programats

«Vivir y otras ficciones», un documental sobre Sexualitat i Discapacitat

 «Vivir y otras ficciones», un documental sobre Sexualitat i Discapacitat

Cinefòrum Sexualitat i Diversitat Funcional

La Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l'Ajuntament de Reus, formada per Villablanca Serveis Assistencials, Taller Baix Camp, Centre Neurorehabilitador Mas Sabater, Club Esportiu Costa Daurada i les regidories de Benestar Social i Salut Pública, es disposa a trencar per primer cop amb el tabú de la sexualitat de les persones amb diversitat funcional aquesta primavera. Per aconseguir aquest objectiu, ha organitzat un cicle de cinefòrum els dies 26 de març i 2 d'abril al casal de les Dones (plaça de la Patacada, 10) i la Primera Jornada de Sexualitat i Diversitat Funcional el 29 d'abril a la Fira de Reus (avinguda de Bellissens, 40).


La sexualitat i les relacions afectives són un element clau per a la salut física i mental de totes les persones, ja que contribueix a l'augment de l'autoestima, promou la interacció social i emocional i, en definitiva, millora la qualitat de vida.

Els drets sexuals i afectius són drets humans universals i un aspecte a protegir amb especial èmfasi en els grups socials amb més dificultats, com poden ser les persones amb diversitat funcional.


Cinefòrum Sexualitat i Diversitat Funcional
El 26 de març a les 18 h al Casal de les Dones es podrà veure «Yes, we fuck!», un documental que aborda la sexualitat en persones amb discapacitat funcional. En concret, la diversitat de la sexualitat, el sentit ampli de la bellesa i la lluita per la independència personal són l'objectiu de les històries que mostra aquest documental com, per exemple, la vida sexual d'una dona que va en cadira de rodes, la relació entre persones amb discapacitat intel·lectual o una visita a un taller d'ejaculació femenina.

El 2 d'abril, també a les 18 h i al Casal de les Dones, es podrà veure «Vivir y otras ficciones», un documental que mostra com el desig de gaudir d'una sexualitat plena es converteix en una opció vital i política quan l'Antonio, escriptor tetraplègic, decideix habilitar a casa seva un espai d'assistència sexual, on assisteix el Pepe, que ha sortit recentment del psiquiàtric.


Primera Jornada Sexualitat i Disfuncionalitat
El 29 d'abril de 9 a 19 h a Fira de Reus es farà la Primera Jornada de Sexualitat i Disfuncionalitat.

L'objectiu d'aquesta trobada és compartir experiències sobre el dret a la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

També s'informarà sobre mètodes per facilitar la sexualitat i l'afectivitat a aquestes persones.

Com a ponents, hi participaran, entre d'altres: Gemma Deulofeu, Antonio Centeno i Gaspar Pablo.

Per assistir a la jornada, oberta a tothom i gratuïta, cal fer la inscripció prèvia a través de Web de l'Ajuntament de Reus a partir de l'1 d'abril.

 

PREU

GratuïtON

Casal de les Dones

Plaça de la Patacada, 9

Com arribar-hi


QUAN

el 02/04/2019

a les 18:00h

LOCALITZACIÓ

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.