Casa Rull

Façana de la Casa Rull.La Casa Rull és una obra d’art del modernisme de l’arquitecte Lluís Domenech i Muntaner, construïda l’any 1900. El projecte d’aquest edifici va ser encarregat pel notari Pere Rull i Trilla  en un període de gran expansió del Modernisme. Actualment és propietat de l’Ajuntament de Reus i acull la seu de l’Àrea de cultura i de l’Institut Municipal Reus Cultura.

Pel que fa als elements de construcció de la casa trobem que les façanes estan alçades amb pedra. La casa es troba en una cantonada i l'angle que forma les dues façanes és un dels elements visuals més importants que es pot apreciar.

La línia de connexió entre façanes està especialment ben resolta amb una columna de pedra de gran efecte decoratiu. En el primer pis, hi ha una balconada excepcional amb decoració floral a la barana. Portes i finestres d’inspiració gòtica i els merlets que coronen l’edifici li donen una aparença molt luxosa.

Casa Rull (seu de l'Institut Municipal Reus Cultura)
Sant Joan, 27
Tel. 977 010 650

Horaris: Atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:00 h a 13:00 h i dilluns i dijous de 16:00 h a 18:30 h

Any: 1900

Arquitecte: Lluís Domènech i Montaner

La Casa Rull va ser encarregada pel notari Pere Rull i Trilla a Domènech i Montaner en un període de gran expansió del Modernisme. Per primera vegada a Reus, apareix en un balcó de pedra el traç de coup de fouet característic de l'Art Nouveau. També per primera vegada a Reus, el maó, material reservat per a les construccions industrials, és utilitzat per a un habitatge. Altres motius ornamentals d'inspiració medieval tenen el segell modernista de Domènech; dracs, símbols relacionats amb el propietari i la seva professió com  la ploma i les balances, així com, l'escut heràldic i merlets rematant la façana.

Edifici declarat bé d'interès cultural. Jardí visitable.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.