Palau Bofarull

El Palau Bofarull és propietat de la Diputació de Tarragona i és la seu de l'actual Escola de Música i Conservatori de Grau Mitjà de la Diputació a Reus. Construït el 1770 per l'arquitecte Francesc Bofarull, per encàrrec del seu germà Josep Bofarull i Gavaldà, batlle de Reus i títol nobiliari per mitjà de tres concessions reials (1760, 1772 i 1774).

El saló amb les seves pintures, a més de la peça més destacable de l'edifici, és l'única estança que ens ha arribat sense modificacions. La decoració del gran sostre és del 1788, obra d'un dels millors pintors de l'època, Pere Pau Montanyà. Les escenes representades fan referència al comerç i una glorificació de la monarquia borbònica.

Els Bofarull van residir aquí fins el 1863, i la propietat va passar per herència als Querol Rius, comtes de Rius. Més tard, va ocupar l'edifici la societat recreativa El Olimpo, fins a l'any 1936, en què va ser incautat per la FAI (Federació Anarquista Ibérica). Passada la guerra va ser ocupat pel Frente de Juventudes fins que, a la dècada dels 40 va passar a mans del Club Natació Reus Ploms. Aquesta entitat va conservar les diverses sales i sobretot el gran saló, però va modificar en profunditat la part posterior de l'edifici.

El 1985 va ser comprat per la Diputació de Tarragona amb l'objectiu d'ubicar-hi la seu de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus.

El projecte de restauració, és obra de l'arquitecte Xavier Olivé.

Saló noble del Palau Bofarull.

Palau Bofarull
C/Llovera, 15
43001 Reus
Telèfon 977 345 950
Fax 977 34 07 23

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.