Canonada del pantà de Riudecanyes

Canonada del pantà de Riudecanyes
CP:43201

Des d’aquest punt podem seguir tota la traça de la canonada del pantà fins a sortir als dipòsits del camí de la Barraqueta. Si deixem enrera la «RR05: La gran volta a Reus» i resseguim el camí pavimentat a mà esquerra, arribarem a una zona verda amb oliveres, a la rotonda de la variant sud i la carretera, que ens portaria a Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana. 

El pantà de Riudecanyes

Durant l’expansió industrial, al darrer terç del segle XIX, no hi havia suficient aigua a Reus per a fer front a l’augment del consum. D’entre els molts projectes que es van presentar per portar més aigua a la ciutat, el que es va dur a terme va ser el pantà de Riudecanyes. L’Ajuntament de Reus i diversos particulars van fundar la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes l’any 1904 amb la intenció de fer front a les despeses ocasionades per la construcció del pantà de Riudecanyes i el transport de l’aigua. El pantà va entrar en servei l’any 1919, i des de començaments dels anys 70 està connectat al pantà de Siurana. Actualment, l’ús que es fa d’aquest pantà és majoritàriament per al reg de conreus.

Categoria: R05: La gran volta a Reus
Canonada del pantà de Riudecanyes
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.