Casa Serra

Casa Serra

Raval de Santa Anna, 32-34

Any: 1924-1926

Arquitecte: Joan Rubió i Bellver

L'edifici, també conegut amb el nom de Quadrada, va ser un encàrrec del farmacèutic Antoni Serra i Pàmies parent de l'arquitecte Joan Rubió, deixeble i col·laborador de Gaudí. La façana està construïda completament de pedra i accentua les línies geomètriques.

Forma part d'un estil modernista tardà que comença a ser substituït pel Noucentisme. Tot i així, els elements neogòtics, les reixes dels balcons o els merlets que coronen l'edifici són típics del Modernisme. Les seves estades principals són d'estil Art Decó, hi destaca el menjador neobarroc de l'ebenista local Enric Oliva, amb pintures de Tomàs Bergadà. Va ser el primer edifici de la ciutat que va disposar d'ascensor.

Categoria: Ruta del Modernisme

foto localització
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.