Centenars d’alumnes es manifesten a Reus contra el canvi climàtic

Cerca al Blog de Medi Ambient

E.g., 28/01/2023
E.g., 28/01/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous 24 Novembre, 2022

El 24 d’octubre es van manifestar a Reus alumnes de diferents centres de la ciutat, per tal de fer sentir la seva veu contra el canvi climàtic. Gairebé 300 infants i joves van sortir dels seus respectius centres i van recórrer els carrers de la ciutat fins arribar a la plaça Mercadal, on van llegir els manifestos preparats a l’aula. 

Manifestos contra el canvi climàtic a la plaça Mercadal

Plaça Mercadal

Els alumnes estaven molt emocionats i amb ganes que arribés la diada. Ja feia dies que més de 600 alumnes de 8 centres de la ciutat estaven treballant el canvi climàtic a les aules, consolidant conceptes, resolent dubtes i preparant els lemes que es van poder sentir a la plaça.  

Per a molts alumnes, aquesta ha estat la seva primera manifestació. L'arribada al Mercadal  amb pancartes, missatges i lemes reivindicatius, va fer pujar l'emoció de la plaça. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer i el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Dani Rubio, no es van voler perdre l’acte i van adreçar unes paraules a tots els participants. 

 

Els estudiants que van llegir els manifestos van fer vibrar la plaça i només cal felicitar-los pel seu entusiasme i estima a la vida. Es van escoltar missatges com el pronunciat pels alumnes de cinquè i sisè de l’Escola Misericòrdia: “Ara és el moment de salvar el planeta, no en tenim un altre”. La jornada va concloure amb un comunicat conjunt: “Stop Canvi Climàtic”. Podeu veure el vídeo de la jornada clicant aquí

  Lectura dels manifestos

Objectius de la jornada

Aquesta jornada ha estat organitzada des del Programa d’Educació Ambiental Reus 2030, impulsat per la regidoria de Medi Ambient i s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic. Algunes de les fites d’aquesta trobada reivindicativa són:  

  •  Oferir un espai de participació de l'alumnat.
  • Fomentar el coneixement dels reptes ambientals i l'anàlisi de la situació actual.

  • Promoure l'acció i la mobilització de l'alumnat i de les comunitats educatives.

  • Sensibilitzar, conscienciar i promoure canvis amb petites accions que podem fer la ciutadania de Reus.

Videos Relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.