El Jueu del Raval

El Jueu del Raval

La presència d’aquesta figura satírica, coneguda popularment com el Jueu del Raval, es remunta a mitjan s. XVIII. El 1925, molt deteriorada, es va retirar, i el 2012 se’n va col·locar la rèplica que es pot veure ara. La figura original es conserva al Museu d’Art i Història de Reus.

Hi ha diverses versions que expliquen què assenyala el dit acusador, la més coneguda és que el propietari de l’edifici que la va fer col·locar assenyalava un veí amb qui mantenia un plet. Una altra versió és que representava un Cupido que assenyalava una casa de prostitució que hi havia a l’actual carrer de Salvador Espriu.

Categoria: Arquitectura i art públic

El Jueu del Raval
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.