Estació de ferrocarril

Estació de ferrocarril
Plaça Estació
Tel.: 902 320 320

Reus va arribar a comptar amb tres estacions de ferrocarril: l’Estació dels Directes, l’estació del Nord i la del tramvia de Salou.

L’estació dels Directes ocupava el lloc on avui hi ha l’estació de RENFE. Abans de la nacionalització dels ferrocarrils pertanyia a la companyia Madrid-Saragossa-Alacant i hi circulaven els trens cap a Barcelona i cap a Móra. Quan els ferrocarrils van passar a titularitat de l’estat, es va denominar estació Reus-Passeig Mata, per distingir-la de la del Nord. Cap al 1860 tot el trànsit ferroviari, excepte el de Salou, es va desviar cap a aquest punt i es va construir un nou edifici. La construcció de les noves instal·lacions va comportar el desviament del passeig de la Boca de la Mina, que originàriament connectava en línia recta amb l’actual carrer Ample. Més tard, la delimitació del traçat de l’avinguda del Comerç va desfer també aquesta connexió, trencant definitivament la línia de continuïtat dels passejos de la ciutat. La nova estació es va inaugurar el juliol de 1884.

Categoria: Mobilitat i transport, R02: De Misericòrdia a Castellvell
foto localització
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.