Estació enològica

Estació enològica

Passeig Prim, 6 - 43201 Reus

El conjunt d’edificis que formen l'Estació Enològica de Reus són obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i són una mostra destacada de l’arquitectura industrial modernista.

L’Estació Enològica va néixer en el marc de les actuacions impulsades després de la crisi de la fil·loxera. Tot i que es va crear el 1905 per reial ordre, no es va inaugurar fins al 1910. Va tenir com a director Claudi Oliveras. Quan es va construir era la més gran de l'estat i comptava amb la tecnologia i les instal·lacions més modernes. Es va construir en uns terrenys desamortitzats del convent de Sant Joan, com a seu d'una Escola Nacional d'Agricultura.

Actualment depèn de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat de Catalunya. És una de les dues estacions enològiques d'anàlisi de Catalunya, juntament amb la de Vilafranca del Penedès. Una part dels edificis l'ocupa el Consell Comarcal del Baix Camp.

Categoria: Arquitectura i art públic, R02: De Misericòrdia a Castellvell

Estació enològica
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.