Fumera Weger

Fumera Weger

Passeig Mata, 32 CP:43201

Fumera de l’antiga fàbrica de l’alemany Emil Weger, dedicada a l’elaboració de crèmor tàrtar, una substància usada en processos de panificació i en l’elaboració de vins, begudes refrescants i productes farmacèutics. Emil Weger va arribar a Reus el 1909 i hi va morir el 1963. L’edifici de la fàbrica és de 1911, obra de Pau Monguió.

La fumera respon a un projecte del mateix any de l’enginyer industrial Joan Tarrats. Feta a partir de totxo i amb un llenguatge expressiu propi, la seva imponència la converteix en un destacat punt de referència des del passeig Mata. La fàbrica va estar en actiu fins al 1984, i poc després el recinte es va habilitar com a sala de festes.

A causa de la caiguda d'un llamp el 27 de setembre de 2015, es va fer necessari el desmuntatge parcial de l'element arquitectònic per motius de seguretat.

Categoria: Arquitectura i art públic, R02: De Misericòrdia a Castellvell

foto localització
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.