El territori i el clima

La posició estratègica de Reus, entre el corredor del Mediterrani i l'eix de l'Ebre i situada al cor del Camp de Tarragona, fa que es consideri la segona àrea demogràfica, econòmica i metropolitana de Catalunya, que són els principals actius de la ciutat. En concret, el municipi és accessible per més de 660.000 persones en menys de mitja hora.

La centralitat de la ciutat queda demostrada amb les distàncies següents:

  • Vista de la ciutat de Reus.3 quilòmetres des de l’Aeroport de Reus amb connexions amb les principals capitals europees i altres destinacions de l’Estat.
  • 5 quilòmetres des de l’estació de mercaderies que Renfe té a Constantí.
  • 7 quilòmetres des de la Central Integral de Mercaderies (CIM) del Camp, situada just a la sortida de l’AP-7, amb accessos directes a la T-11 de Tarragona a Reus i l’A-7 que, quan s’acabi de desenvolupar, serà la segona plataforma logística més gran de Catalunya, després de la zona d’activitats logístiques de Barcelona.
  • A menys de 10 quilòmetres de Cambrils, Salou i La Pineda, els principals municipis de la Costa Daurada, una destinació turística amb més de 5 milions de visitants anuals que equivalen a una població estable de més de 110.000 habitants.
  • 12 quilòmetres fins al Port de Tarragona, que es troba entre els cinc primers de l’Estat espanyol.
  • A 15 quilòmetres de l’estació del Tren d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona, ubicada a Perafort, que connecta amb Madrid en menys de 3 hores i amb Barcelona en poc més de 30 minuts.
  • A menys de 100 quilòmetres de l’Aeroport del Prat i a una mica més de 100 de Barcelona.
  • A 250 quilòmetres de França.

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.