Notes de premsa

El CNL organitza dos tallers de Tria el teu rol, sobre l’adequació lingüística en les converses

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 18/02/2020
Cartell Tria el teu rol

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura organitza el taller “Tria el teu rol”, ideat per la Direcció General de Política Lingüística. Se’n faran dues edicions, una el dimecres dia 3 de març d’11.30 a 13.30 i l’altra  el divendres 6 de 16.30 a 18.30 h, a la seu del CNL, al Mas Vilanova.

Aquest taller, totalment participatiu, pretén mostrar com es poden resoldre situacions lingüístiques quotidianes sense renunciar al català i va adreçat a persones que parlen habitualment en català però que sovint, involuntàriament, canvien al castellà davant d’interlocutors que no coneixen, que creuen que poden tenir una altra procedència o, simplement, que han començat la conversa en castellà.

Els tallers “Tria el teu rol”, impulsats per la Direcció General de Política Lingüística, es porten a terme a tots els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística des de 2011. Mitjançant un joc de rol els participants descobreixen arguments que els fan reflexionar sobre el seu comportament lingüístic i que els poden fer modificar la seva conducta.

El taller ja s’ha dut a terme anteriorment amb èxit amb alumnes del CNL, Voluntariat per la llengua, personal de diversos ajuntaments o personal de l’Hospital de Sant Joan, i la valoració dels assistents ha estat molt positiva.

En aquesta ocasió les sessions es difonen entre l’alumnat i el voluntariat però estan obertes a qualsevol persona major d’edat que hi tingui interès. La sessió és gratuïta i hi ha places limitades.

Qui hi vulgui assistir s’hi pot inscriure fins al dia 24 de febrer presencialment, escrivint a [email protected] o trucant al 977 12 88 61.

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya “Parla’m en català”, que es va presentar aquest mes de gener, en la qual quatre persones estrangeres que han fet cursos al CNL protagonitzen espots televisius i cartells per sensibilitzar la població catalanoparlant que no és necessari canviar de llengua quan s'adrecin a persones que creuen que no el parlen o que no són d'aquí. També pretén animar els que l'entenen o l'estan aprenent a demanar als catalanoparlants que els parlin en català.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei.

El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, la participació de la qual és majoritària, i per tant, resta subjecte al seu règim pressupostari i de control.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part, així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

Cartell Tria el teu rol
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.