Notes de premsa

El projecte pedagògic Mapadeball continua en marxa i està a punt d'entrar a l'escenari del Bartrina

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 14/03/2022
Mapadeball 2022 Treball a les aules
Mapadeball 2022 Treball a les aules

El projecte pedagògic Mapadeball continua en marxa amb les formacions a les aules dels diferents centres educatius de la ciutat que hi participen i està a punt d'entrar a l'escenari del Teatre Bartrina. Aquesta és la quarta edició del projecte a Reus, una iniciativa que va començar amb el nom de Tots Dansen, i que va sorgir des de la Xarxa Transversal d'Activitats Culturals. 

La coreògrafa d'aquest curs 2021-2022 per a les ciutats de Reus, Vilanova i la Veltrú i Manresa és Sònia Gómez, a partir de la peça coreogràfica "Pinya". 

A la capital del Baix Camp hi participen sis centres educatius i 9 grups classe. En total, 258 alumnes, dividits en dos grups, fan possible el Mapadeball, amb la formadora i conductora Ció Borràs i també 9 professors dels centres implicats. 

El projecte entrarà a l'escenari del Teatre Bartrina per fer els assajos i les exhibicions públiques seran els dies 26 i 27 d'abril, a les 20:00h. El dia 26 seran els alumnes de l'Institut Gaudí, de l'Institut Salvador Vilaseca i del Col·legi Sant Josep els que exhibiran el seu treball i, l'endemà dimecres 27 d'abril seran els dels instituts Baix Camp, Gabriel Ferrater i Pi del Burgar. 

A nivell de tota Catalunya, participen al projecte tres coreògrafs i 8 ciutats, amb el treball de 19 ballarins locals, 46 instituts, 66 professors i 3.532 alumnes. 

Mapadeball és un projecte adreçat a escoles d'ensenyament secuntari que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. La proposta no és tan sols eina educativa pel professorat sinó que vol esdevenir una vivència i experiència postiva, tant personal com col·lectiva, per a l'alumnat dels instituts d'ensenyament secundari.

Un coreògraf rep l'encàrrec de dissenyar una partitura de moviment per a un grup gran d'alumnes, d'una peça que pot o no haver estat representada mai abans. El coreògraf traspassa aquesta partitura de moviment als conductors locals, que són qui a partir d'aquí continuen amb la cocreació de la peça i en fan tota la implantació al municipi.

Així doncs el treball consta de tres fases: la formació de professors, el treball a les escoles i finalment la representació Mapadeball. 

Coreògrafa Sònia Gómez, amb "Pinya"
Sònia Gómez és de La Sènia, ballarina, performer i coreògrafa. Va estudiar Dansa Contemporànea i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica.

Desde l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance.

Ha actuat a: Espanya, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

‘Pinya’ és una aposta pels elements i estratègies singulars del llenguatge escènic d’avantguarda, posats al servei d’un projecte artístic-pedagògic en un context escolar. L’espectacle consisteix en un treball de recerca col·lectiva entre els formadors i els estudiants per trobar un discurs que visibilitzi les passions, desitjos i capacitats dels joves així com també les seves angoixes i frustracions.

Mapadeball 2022 Treball a les aules
Mapadeball 2022 Treball a les aules

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.