Passeig Mata

Passeig Mata
CP:43201

Fins al 1882 se’l coneixia com a passeig del Seminari. Cap al 1960 es van arrencar els vells plataners que hi havia i es va reestrucurar perquè hi poguessin circular els cotxes. Du el nom, en homenatge, de Pere Mata i Fontanet (Reus, 1811-Madrid, 1877), metge, catedràtic de medicina legal i toxicologia, degà i rector de la Universitat de Madrid, autor de diverses obres mèdiques i també de poesia i novel·la. En homenatge a la seva figura es va batejar també amb el seu nom el Manicomi de Reus, l’Institut Psiquiàtric Pere Mata.

A la plaça Folch i Torres, la petita plaça que connecta el passeig amb l’avinguda Onze de Setembre, hi ha un monòlit de pedra rectangular amb una placa a la memòria de Pere Mata i un bust de relleu; al davant hi ha un petit estany amb aigua i una font on es representen la copa i la serp, símbol de la medicina

Categoria: Carrers i places, R02: De Misericòrdia a Castellvell
Passeig Mata
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.