Plaça de Joan Rebull

Plaça de Joan Rebull
CP:43201

Acull el conjunt escultòric anomenat Al·legoria del mite de Triptòlem, de Joan Rebull. Està format per un sortidor amb un conjunt de sis cercles sobre peanyes d’on brolla l’aigua formant cascades. A la peanya central hi ha el conjunt escultòric format per tres figures humanes, per a les quals Joan Rebull va fer servir com a models la seva dona i els seus fills Cristina i Raimon. El nen va despullat i les dues dones porten túniques. L’escultura està feta en honor a Reus i a la seva activitat agrícola.

La deessa mare Demèter lliura simbòlicament unes espigues de blat a Triptòlem  en presència de Persèfones. Segons la mitologia grega, Demèter va prendre el jove Triptòlem sota la seva protecció i li va encarregar que difongués les arts de l’agricultura per tot el món, ajudat amb un carro estirat per dracs voladors. Persèfones, filla de Zeus i de Demèter, simbolitza la llavor que penetra profundament en la terra fins que germina, brota i torna a sortir a la llum del sol. L’arquitecte Enric Llimona va ajudar Joan Rebull en el disseny de la font.

Categoria: Arquitectura i art públic, R02: De Misericòrdia a Castellvell
Plaça de Joan Rebull
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.