Plaça del Velòdrom

Plaça del Velòdrom
CP:43201

Aquesta plaça recorda l’emplaçament d’un dels grans velòdroms que va tenir la ciutat al tombant dels segles XIX i XX, quan l’afició al ciclisme vivia les èpoques de màxima esplendor. Va acollir curses i competicions intenses i d’alt nivell per on van passar els millors esportistes d’aquells anys. Després, la pressió del futbol va fer tancar les portes de les instal·lacions, que van ser encara visibles en la trama urbana fins a la urbanització de la zona un cop acabades les actuacions als barrancs.

Reus va ser una de les ciutats pioneres de Catalunya en aficionar-se al ciclisme, i va donar esportistes de renom. Destaquen els germans Joan i Antoni Sugranyes, els “manxes”. Joan Sugranyes va ser el primer campió que va tenir la ciutat, primer local i després d’Espanya.

Els barrancs i l'àrea del Velòdrom

Les actuacions dutes a terme als barrancs del Pedret, de l’Escorial i del Roquís, que van culminar el 2003, van permetre definir noves àrees urbanes que defineixen la fesomia urbana del Reus actual.

L’arranjament del barranc del Pedret va ser una obra prèvia al cobriment del barranc de l’Escorial. En un primer tram, entre la carretera de Riudoms i la variant, les obres van consistir en el condicionament del pont de la carretera de Riudoms i l’eixamplament de la llera del barranc, amb l’ampliació de formigó als laterals i la construcció d’esculleres al fons de la llera. En el segon tram, des de la variant a la desembocadura, es va eixamplar la llera i es van construir esculleres.

El desviament del barranc de l’Escorial va relligar el desenvolupament urbanístic d’una àmplia àrea que després es va transformar en habitatges i zones verdes; és la zona on antigament hi havia el velòdrom. Les obres van permetre cobrir el tram de barranc comprès entre la carretera T-310, el barri Immaculada i el passeig de Misericòrdia.

Categoria: Carrers i places, R03: Parc dels Capellans, R04: La Pastoreta
Plaça del Velòdrom
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.