Museu de Reus

El Museu de Reus, gestionat des de l’Institut Municipal Reus Cultura (hereu del que era l'Institut Municipal de Museus) , és una de les institucions museístiques més arrelades i amb un dels fons patrimonials i artístics més rellevants de Catalunya. D’ençà que el 1934 es va inaugurar el primer Museu Municipal Prim-Rull, i gràcies a l’empenta d’una figura clau, el metge i prehistoriador Salvador Vilaseca Anguera (Reus, 1896-1975), el Museu disposa d’importants col·leccions que repassen la història de la ciutat i el seu entorn.

Actualment, el Museu de Reus disposa de tres equipaments oberts al públic:

  • Museu de Reus – Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59)
  • Museu de Reus – Espai Llibertat (plaça de la Llibertat, 13)
  • Museu de Reus – Mas Iglesias (plaça de Ramon Amigó, 1)


Arqueologia, art, història, fotografia i cinema

Els fons arqueològics del Museu de Reus es troben entre els més importants del sud d’Europa. S’hi poden trobar peces des de la prehistòria, la protohistòria, l’època romana, el període medieval i l’edat moderna. Es tracta d’un ampli i detallat recorregut arqueològic per la història de les comarques meridionals de Catalunya.

Els fons d’història tenen un ric patrimoni que permet conèixer la ciutat des de la seva fundació a la baixa edat mitjana fins al segle XX. Entre aquestes col·leccions destaquen els testimonis d’oficis i etnologia. En aquest apartat sobresurten també llegats relacionats amb els fills il·lustres de la ciutat, com ara el pintor Marià Fortuny i Marsal, el general Joan Prim i Prats o l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet.

Pel que fa a l’art, el Museu preserva importants obres des d’èpoques medievals (amb una important col·lecció gòtica) fins als fons d’art contemporani vinculats al moviment artístic local dels anys 1980.

El fons d’art del Museu destaca també perquè disposa d’un bon nombre d’obres de diferents artistes locals del segle XIX de renom internacional: Marià Fortuny i Josep Tapiró són els dos autors que destaquen en aquest fons, als quals acompanyen creadors com Baldomer Galofre, Josep Llovera i Hortensi Güell.

L’equipament del Mas Iglesias conserva fons de fotografia i d’imatge en moviment d’un altíssim valor per conèixer la història local. Aquest fons és hereu de la gran tasca de recuperació i recerca de l’Agrupació Fotogràfica de Reus (pel que fa a fotografia) i de la Unitat de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili (pel que fa a cinema).

Museu de Reus · seu central
Raval de Santa Anna, 59
Tel. 977 010 660
Museu de Reus · seu central

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.